Tips- Gott bröd
Ibland när jag har riktigt tråkigt kommer min husmors sida fram och då blir det bak som gäller. Detta händer väldigt sällan kanske var tredje månad eller så men det är faktiskt rätt så roligt att baka om det blir bra. Det senaste har varit bröd och för någon månad sen så bakade jag ett gott och nyttigt bröd, hittade receptet på någon blogg kommer inte riktigt ihåg vilken blogg, för läser så många. Men skrev i allafall av receptet och bakade det själv och kan minnas att det var lätt att baka och super smarrigt, men man får frysa in det för den blir torr efter några dagar. Så om man inte äter så mycket bröd kan man dela den på hälften och frysa in ena halvan för att förhindra det och ta upp den sen när ena halvan är uppäten.
Men här är receptet som jag har skrivit helt av:
2dl Havregryn,
5dl Dinkelmjöl,
1 nypa havssalt,
2tsk Bikarbonat,
1dl Linfrö,
2 dl valfria nötter, russin, 1st Burk kvarg (lidl) alt 4dl naturell yoghurt,
3msk honung,
1 rivet äpple.
Sätt på ugnen på 200grader. Förbered en brödform med att lägga i bakplåtspapper. Blanda sedan alla torra ingr. ordentligt. Blanda kvarg, honung och det rivna äpplet. Rör ner i mjölblandning. Med kvarget blir brödet redan här lite fastare och som en hård klump. No worries! Det ser ut så. Använder du yoghurt blir degen i det här stadiet kladdigare.Tryck ner degen i brödformen och dekorera. (Jag använde denna gång pumpa och sesamfrön) Skjutsa in i ugnen. Tiden brukar ligga på 40min-60min. Håll koll med brödsticka! Brödet är nu klart och ska inte vila i sin form, då blir det gärna degigt. Servera direkt eller låt vila som den är.