Hur många lingon finns det i världen

I helgen när jag sov över hos Sanne så såg vi på filmen "Hur många lingon finns det i världen" och ja den var jätte härlig och lite sorglig. En riktigt bra humor film så ett tips till er som tycker om att skratta, se den!


Så bra, absolut sevärd!


Veckans planering

 Måndag -  Falun
Tisdag -   Falun
Onsdag -  Falun 
Torsdag -  Falun
Fredag - Kommer hem, barnvakt åt Viggo och Lova.
Lördag- 
Söndag-  Träna?

Kärlek/relationer/vänner- Toppen, ska få umgås med några av mina bästa vänner i 5 dagar, en sleep over som aldrig tar slut!

Hälsa - Försöker komma igång med träningen igen.

Övrigt -  Ska vara barnvakt till mina små sötingar på fredag (igen, var det i lördags med).

Packat och klart

Ska bara packa i det sista och sen så är jag klar för 5 dagar i Falun med skolan. Där vi ska bo på kunskapsgården och ha de mer praktiska ämnena som slöjd, kemi, bild m.m. Får försöka blogga lite när jag är där, om det finns tid. Man brukar helt glömma bort omvärlden när man är där. Nu ska jag och gå och se så att jag inte har glömt något!
Ni får ha det jätte bra. Puss!


Vardag

Nu har man snart kommit in i "vardagen" igen, har fortfarande lite svårt med att komma upp på morgonen. Men har börjat vänja mig vid att vara tillbaka i skolan, idag kan man säga att skolan började på "riktigt" då vi fick våra skåp och hade föreläsningar och så inför nästa vecka. För nästa vecka bär det av till Falun med skolan som alla andra år, första gången vi åker dit och det inte kommer att vara en meter snö, haha. Kommer att vara där från mån-fre och ha mer praktiska ämnen som slöjd, bild och hemkunnskap m.m. Så det är en massa förberedelser dit, ska bland annat sy ett klädesplagg men vet dock inte vad jag ska göra än. Sedan så ska jag och Sara (som ska jobba tillsammans på hemkunskapen) komma på en huvudrätt och efterrätt som man max har två timmar på sig att göra och då ska vi hinna städa och duka och så också. Nej, nu ska jag inte babbla på om skolan.

Har tänkt att dra iväg och träna ikväll, får se hur det blir, oftast när jag säger det så blir det inte av. Inte bra, men känner att jag behöver komma igång igen och desutom så tar kortet snart slut så kanske lika bra om jag utnyttjar den tid som finns kvar?


På tal om inget känner att min blogg bara blir tråkigare och tråkigare, måste komma på något roligt att blogga om! Några önskemål?

Linnea

Möte

Ska snart kila iväg på ett möte, ska bara ta något att äta innan. Dagen har varit helt okej, vi hade en "Kick off" med skolan och dagen spenderades på Framnäs med frågesport, blev lite långsamt då när man var klar. Skönt att bara umgås med sina kompisar och vi fick sluta vid 1. Som sagt ska ta något att äta och sedan göra mig klar för mötet!

Hörs senare!


Ångesten börjar krypa.....

Buhu..... Sitter här med datan i knät i sängen och kom på att imorgon är det sista dagen på sommarlovet, så imorgon ska jag sova länge. Usch, på måndag börjar skolan igen, ärligt talat så ska det bli så skönt sen när året är slut, jag vill bara gå klart nian nu! Jag trivs på kunskapsskolan, det är inte det. Det är all stress, och ja det är en skola som jag själv har valt men om jag visste hur mycket jag skulle stressa så skulle jag nog inte valt den. Men jag är ändå glad för jag vet att jag kommer att gå ut med förhoppningsvis toppen betyg (för min del) och mitt mål är inga G vilket jag bara har i ett ämne nu. Så ja skolångesten har börjat och att ha sommarlov ett tag till skulle inte sitta helt fel, men det är nog dags att få rutiner igen. Att gå lägga sig i tid och gå upp i tid på morgonen.
Så ska ta och duscha och tvätta av mig sminket och sedan lägga mig och sova eller titta på en film, får se hur pigg jag är!

Sov gott!

Adrenalin kick#2

Den andra galna saken jag gjorde var att åka en banan efter en båt, åkte den med Oscar och Ulrik och med några ur mammas kompis familj. Och på en skala 1-10 om hur läskigt det var så var det en 11! Åh, det var nog det läskigaste jag har gjort. Haha, jag vet inte vad som var hemskast att åka av bananen och då vändes hela bananen upp och ner och det kändes som om att man svalde  halva medelhavet eller att försöka vända bananen igen och komma upp på den igen. Ja ni, trotts att det var lite kul när man var på den och den åkte så var det mera läskigt än roligt. Trodde seriöst att jag skulle dö, hela tiden så tänkte jag nej nu orkar jag inte, jag vill hoppa av. Fast jag överlevde med lite blåmärken och uppskrapat knä! Fast det var nog första och sista gången jag åkte en banan.



Haha, jag efter halvt död, mina ben skakade fortfarande.


Jag längtar efter att bli 18 år!

Vet ni hur mycket jag längtar tills att jag fyller 18? Nej, jag tror inte att ni vet. Jag vill fylla 18 bli myndig och kunna få bestämma över mig själv, göra vad jag vill och precis när jag vill. Inte ha massa regler och krav på sig utan bara kunna göra saker när man känner för det. Som om att resa, jag lovar när jag fyller 18 år vilket jag kommer att göra i början av sommaren, den sommaren tänker jag sticka utomlands. Kanske hyra en lägenhet och bara va. Jag kan se det framför mig, att jag är utomlands med någon/några jag tycker om och bara lever livet, som t.ex jag och min syster, tänk så grymt roligt vi två skulle ha! Sanne är verkligen någon jag skulle kunna tänka mig att sticka iväg med och allra helst just nu. Jag och Sanne, två systrar, fast ändå så lika som en kille sa i Turkiet, att vi var 50/50 att det var 50% av jag såg 50% lik Sanne och Sanne var 50% lik mig. Ja, ni att fylla 18 är för mig som om att ta första klivet in i vuxen världen. Tänk om man bara kunde spola fram tiden, ja jag vet att alla säger det är nu medans man är ungdom som allt det roliga händer och att det då livet börjar men jag är inte ute efter att få vara ung och dum. För mig börjar livet när man fyller 18, så har jag alltid tänkt. Ända, sen min syster fyllde 18 har jag tänkt och längtat efter den dagen jag fyller det. Man kan med andra ord säga att det är när man fyller 18 som man klipper av navelsträngen på riktigt. Det är då du får stå på egna ben och ta de beslut du vill utan någon mamma eller pappa som bestämmer åt dig. Man får välja precis vilken väg man vill och det kommer inte att finnas något som kan stoppa en. Ja, den dagen då jag blir 18 då kommer man att bli fri! Vilket dröjer ca 3 år men förhoppningsvis så kommer de åren ta fort.

Linnea

1 vecka sen

Tänk för bara en vecka sedan så var det sista dagen/ dagen då vi kom hem från Turkiet. Åh, det känns helt ofattbart att man låg på stranden i värmen, 40 grader varmt. Det skulle inte sitta helt fel att vara där just nu.  

Föresten har jag berättat vad jag passade på att göra där nere, fick nära döden ångest.


En av dagarna då vi var på stranden så åkte vi en "soffa" efetr en båt. Sanne ville först inte åka men efter mycket övertalning så följde Sanne med. Och ja, jag tror att det var en av de läskigaste sakerna hon har gjort.
Under hela turen så satt Sanne och skrek: Håll i er och flyg inte av! Haha, medans jag satt och skratta  och skrek och sträckte upp händerna. På senaste tiden så har jag märkt att jag älskar adrenalin, så det passade utmärkt. Men måste erkänna att det fanns stunder då jag satt och kämpade med att inte flyga av.
En händelse jag aldrig kommer att glömma!

Linnea

 


17 Augusti.

Hejhej!
Har inte så mycket att säga annat en att jag ska slänga på mig lite kläder och sedan ska jag möta upp pappa och brosan för att åka hem till Sanne och sedan till Farmor. Väntar även besked från ett jobb jag har sökt, hoppas de hör av sig för vill verkligen och behöver ha pengar! Men mer om det senare.
Nu måste jag skynda mig!
Kram


God morgon!

Uppe med tuppen idag? Försöker att vända på dygnet, även fast det inte går så bra då jag inte somnade förens 2 i natt. Men en ett bra försök i alla fall. Har precis ätit lite blåbärsgröt fullt med antioxidanter! Idag blir det att träffa Emelie en stund och prata om lite jobb. Annars ser dagen rätt så lugn ut för mig.
Ännu en härlig bild från himmelriket.

Linnea


Om jag......

(Fick inspiritation av en blogg jag läser så nu kör jag samma sak)

Om jag fick önska en sak så vore det att få åka tillbaka till Kemer.
Om jag fick göra det skulle jag göra det utan att ens blunda.
Om jag hade pengarna skulle jag stanna där ett tag.
Om någon förstod och lyssnade på mig skulle de förstå hur mycket jag behöver och vill åka dit.
Om jag fick som jag ville så skulle jag vara världens lyckligaste.


15 Augusti

Hej! Tänk att det redan är den 15 Augsti,  så fort sommarlovet har gått och om en vecka börjar skolan igen.  Brukar man inte säga att tiden går fort när man har roligt och ja den här sommaren har jag verkligen haft det roligt. Men snart så börjar verkligheten och vardagen igen, men inte än! Ska njuta som bara den av de dagarna som är kvar. Synd bara att vädret inte är det bästa men det får bli mysiga film dagar och bara vila upp sig.
Jag har fortfarande svårt att tro att för en vecka sen så var jag i paradiset (Turkiet), åh vad jag saknar det. Men jag ska göra allt i min makt för att en dag återvända och troligtvis snart! Så länge får jag nöja mig med att vara där i mina tankar och drömmar.
Nu ska jag ta och göra lite fint på mitt rum.

Men ha de så bra!

P.S. Föresten vad tycker ni om min nya header? Jag gillar den i allafall starkt!


Idag är det ingen vanlig dag.....

För idag är det Farmors födelsedag!
GRATTIS ÄLSKADE FARMOR♥
Som alltid sprider glädje runt sig och är världens mest omtänksamma.



Love you!


Time of my life

Ett härligt bildregn från paradiset:






 Ja, ni det finns nog inga ord som kan beskriva hur lycklig jag var där nere.
Jag trivdes som fisken i vattnet, vaknade varje dag med ett leende, känslan av att det här kommer att bli en bra dag. Känslan när man gick ut och värmen slog en. När man var helt varm när man solade och skulle bada, men vattnet var inte så svalkande utan man kunde vara i hur länge som helst. Att se sina fötter i  det blåa vattnet, har fått mig att motstå mälaren. Att höra ljudet av syrsorna vart man än gick. Att kunna gå med bara linne och shorts sent in på kvällen och fortfarande tycka att det var varmt och svettigt. Somna till det brummande ljudet av luftkonditioneringen. Och till sist att vilja stanna där för alltid.......


Hemma från paradiset

HejHej! Kom hem vid halv sex imorse, och då var det sängen som gällde, var ganska trött då flygresan blev lite längre än väntat då flyget var försenat. Men  vi kom hem tillslut. Jag har haft en helt underbar vecka i Turkiet och jag kan säga att 1 vecka det är alldes för lite. Saknar det redan och idag när jag vaknade blev jag besviken att jag vaknade i här i kalla Sverige och inte i Kemer.  Vill åka tillbaka dit nu, nu, nu! Hela resan har varit så bra, vädret, shoppingen, stranden, killarna man har träffat, de galna sakerna vi gjort, ja jag kommer att sakna allt och alla. Nej, dit måste jag återvända, du och jag Sanne? Jag kan i allafall säga att jag kommer att ha minnen för livet. Det jobbigaste var att säga hejdå men det var bara på återseende. Just nu vill jag inget hellre än att vara där igen, men som mamma sa vardagen rullar vidare och det kommer den att göra där borta med. Nej, nu blir jag alldes gråtfärdig om jag tänker så. 
Hoppas att vi ses snart igen, Kemer!

Det kommer att komma bilder och jag kommer att berätta mer, men de flesta av bilderna har Sanne på sina kameror. Nej, nu måste jag samla mig innan jag bryter ihop helt. Hörs lite senare!

RSS 2.0