Catching fire

 
Åh vad jag längtar tills november! Jag och Linnéa såg ju första filmen tillsammans och vi blev
båda helt sålda. Har läst böckerna också eller inte sista för vill vänta lite och spara det bästa till sist. 
Jag ryste bara när jag såg trailern så tror denna film kommer vara jättebra, längtar!

Tisdag

Hejsan! 
Började dagen med en härlig promenad och sedan blev det en god och lång frukost, älskar sköna morgonar. Så nu sitter jag här i soffan ny duschad och ska snart ta och fixa mig lite. Ska nämligen luncha med mina fina bästa vän♥ Det blir sushi, var ett tag sen sist så det ska bli så gott! Blir nog en tur på stan också, måste köpa lite små saker. Som en ny mascara då Sanne lånade mina och sedan så fick jag en vagel i ögat, haha det är verkligen jättefint (eller inte)......som tur var så börjar den försvinna. Men har gått och går sminkfri hela dagarna så att det inte ska bli mer bakterier. Nu ska jag ta och leta fram lite kläder, det är väldigt grått och molnigt idag så blir nog jeans. 
 
Gammal bild på mig och finaste! 
 
Ha en bra dag!

Nytt kapitel, ny start!

Måndag vilket betyder att det är väll nu jag ska börja med det nya "livet" eller något sånt. Ska försöka börja varje dag med en powerwalk, har gjort det några gånger och det är en sån skön start på dagen och frukosten smakar dessutom mycket godare av någon anledning! Nej, men nu ska jag komma tillbaka, efter vistelsen i Karlstad där varje dag var en cheat-day med både kladdkaka, glass, en massa cola light, chips och ahlgrens bilar och marabou till middag en kväll (det är sant) så känner jag att nej nu räcker det med socker och godsaker ett tag. Man blir ju helt sockerberoende...... Får se hur länge det kommer gå men ska i allafall ge det ett försök! 
Måste erkänna att jag har saknat träningen har ju legat på latsidan ett tag så nu ska jag ta vara på min nya motivation och köra en massa roliga pass på friskis. Idag lutar det åt ett spinningspass men först FRUKOST!!!!
 
 
 

Ge tid för mig själv

När jag var hos Sanne så hann vi prata om allt möjligt och det fick mig att tänka att i fortsättningen så ska jag börja göra mer saker som JAG mår bra av. Har märkt att mitt liv har på senaste tiden saknat struktur och planering vilket är något som jag vill ha och behöver. Så nu så ska jag börja med en jag-period där jag ska ta hand om mig själv träna, äta sunt, skippa all ångest och alla tankar om allt möjligt som tynger mig, är en riktig grubblare och analyserar allt. Nej, det är dags att göra sådant som jag mår bra av oavsett vad min omgivning och familj tänker och tycker. För det är ändå jag som lever mitt liv och borde få utforma det så som jag vill, med struktur och rutiner, visst så kan jag kanske inte göra precis som jag vill eftersom att jag bor hemma. Men att ge plats och tid åt mig själv är det ingen som kan ta ifrån mig, det är jag som bestämmer hur jag vill leva mitt liv! Det har egentligen inte hänt något speciellt som har fått mig att inse detta men har känt så här ett tag och känner att det är saker som jag saknar som jag behöver. Kanske är det en förändring eller nystart eller kalla det vad ni vill, men något måste ändras. Ärlighet är något som jag värderar högt men viktigast av allt är kanske att vara ärlig mot sig själv och sin omgivning. Att kunna erkänna att man vill ha sitt liv på ett annat sätt eller vad man ska säga. Men som sagt, det har blivit lite för mycket av de goda och ingen struktur men det ska ändras nu!
För man lever bara en gång och de är nu och jag vill leva så bra som möjligt, känna mig nöjd och våga ta risker. Herregud, måste ju våga leva lite, göra saker som kanske är svåra att genomföra, saker som inte alls går ihop i logiken men jag vill kunna göra de ändå för min skull, för att jag vill det!
 
Vilket komplicerat och djupt inlägg det blev, ni behöver inte alls förstå vad jag menar men ville bara dela mina tankar så här på söndagskvällen/natten. 
 
///Linnea
 

Fredag

Hej! 
Sitter just nu i nya lägenheten efter att ha fikat lite. Jag och Sanne började dagen med en powerwalk runt Klarälven, dock så gick vi bara 35 minuter men det var så svettigt och bättre än inget i alla fall. Sedan lagade jag kokosplättar till frukost innan vi gjorde ett ryck här i lägenheten och målade lite. Vi tog en paus från målade och tog en promenad ner till stan för lunch och lite shopping, när man sliter som djur så får man unna sig lite. Haha, skämt åsido men fick med mig en kjol, lite nya underkläder och en liten present till mamma. Men det var skönt att få ta en paus och bara umgås och prata om allt möjligt med Sanne. Får ta och passa på nu när jag är här. Men känner att det i fortsättningen kommer bli flera besök hit, man vet inte vad man har förrän det är borta♥ Nej, nu ska jag inte  ta bli blödig här borta. 
 
Det här blev dagens lunch, caesar sallad på Sandys! Godaste salladen jag har ätit, mums! 
 
///Linnea
 

Uppdate från Karlstad

Hejsan!
Jag och Sanne har precis kommit tillbaka till gamla lägenheten. vi har målat och flyttat saker och det tar på krafterna kan jag säga. Fixade mat och Sanne och J så efter en middag bestående av grekiska färsbiffar, couscous och tzatziki sås så känner jag mig som mig själv igen. Behöver verkligen mat för att fungera! Sanne är i duschen och J har dragit till jobbet så passar på att blogga lite innan vi slår på Johan Falk och slappar i soffan. Imorgon är tanken att jag och Sanne ska upp på en powerwalk innan frukost, vi får se hur det går.
Annars så är det väldigt mysigt här, vem tackar nej att få umgås med sin älskade storasyster? Deras nya lägenhet är super fin, vit och ljus och köket är favorit rummet. Nu när jag håller på och hjälper dom så blir min egna längtan efter att få flytta hemifrån större, vill också få fixa och inreda!
 
Nu kom Sanne ut från duschen så nu blir det filmmys♥
 
Sannes och Jonas snygga kök! Bild lånad från hennes blogg
 
 
///Linnea

Veckoplanering

God förmiddag!  
Sitter och slappar i soffan i väntan på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag kan tvätta håret. Har lite att stå i idag, måste städa mitt rum som är stökigt. Sedan ska jag ta och packa för åker spontant till syrran i Karlstad imorgon, från början var det tänkt att vi ska komma på söndag för då ska vi hjälpa Sanne och J att flytta men pappa ska åka dit imorgon så följer med han och stannar där. Det ska bli roligt att bara få umgås, ska hjälpa dom att packa och fixa i nya lägenheten men lite kvalitetstid och någon powerwalk eller löprunda runt Klarälven och sushi borde vi hinna med! Nu måste jag sätta fart här hemma, ska träffa Linnéa på eftermiddagen och måste hinna förbi banken igen också och packa.                                                                                                                                              
Vad tycks, kanske ska göra vecko-scheman??? 
 
 

Tröst shopping

Nu när jag är gul och blå och lite halvt skadad så tycker jag att jag förtjänar att tröst-shoppa. Haha, trotts att jag shoppade loss förra veckan med mamma och brände upp helt studiebidrag, men de mesta var faktiskt välbehövliga saker och kläder som jag har velat haft länge och nu när jag har jobbat så tyckte jag att jag förtjänade dom! 
 
Dessa linnen tycker jag är super snygga, älskar de tunna banden och ryggen, får se om jag klickar hem en. 
 
Det rosa finns att köpa HÄR , det svarta HÄR  och det vita HÄR
 
P.S Rean är för tillfället stängd på Nelly.com fast öppnar igen på onsdag men med denna kod: VIPSUMMER så kommer ni in ändå! 
 

Inge mer moppe för mig

Jag vet inte ens hur jag ska börja, ja jag är inte på jobbet idag utan är kvar i stugan. Alla de som känner mig vet att jag är väldigt klantig och har oftast otur med det mesta. Vi har en gammal moppe här ute som Oscar åker runt på och jag har också kört på den, eller ja typ 10 meter på midsommar. Igår så kom Oscar in och frågade om jag ville köra lite, det ville jag och det gick bra, faktiskt väldigt bra om jag får säga det själv. Han sa åt mig att köra in på vår pakering på baksidan så skulle han vända den åt mig, jag började svänga och helt plöstligt har jag lagt i full gas och PANG så hade jag kört in i gärdsgården. Så där låg jag med moppen över mig, tur att jag hade hjälm. Som tur var så sprang Oscar bredvid och kunde snabbt få bort den från mig, men han kunde knappt hålla sig, Skadeglädje på hög nivå......Bör kanske tillägga att jag åkte i shorts och foppatofflor, mina ben ser ut som stryk och min högra fot fick en rejäl smäll eller stortån mest, lite öm vi revbenen och blåmärken lite här och var så klarade jag mig ändå. Vi funderade på att åka in och kolla upp min fot då det svullna upp och det gick inte att stödja på den. Men efter ett samtal med vårdupplyssningen så bestämde vi oss för att avvakta. Så med foten i högläge hela gårkvällen och natten och med ipren och alvedon så kan jag faktist berätta att det känns mycket bättre nu. Skönt det, så slipper jag sjukhus, för jag hatar sjukhus! 
 
Men nu så vet ni, vi kan nog klargöra att jag INTE ska åka moppe eller i såna fall lära mig först hur man gör, vet att Sanne också har lyckats krascha med en moppe så vi kan konstatera att systrarna Dinesen inte ska åka moppe.  Och ja, nu är det okej att skratta åt mig........
 
P.S Gärdsgården var från början rätt sliten men ja nu är den inte så hel längre, moppen tappade lyckorna och kåpan gick sönder och lite andra ytliga skador, men annars mår de bra.... 
 
 
 

Njuter av sommaren

Hejsan! 
Har precis ätit lite grillat här ute i stugan och har slagit mig ner i kökssoffan med datan i knät. Vi har skaffat internet här ute så, känner mig lite mer uppdaterad till vad som händer i omvärlden. Men om jag ska vara ärlig så har jag inte suttit så mycket vid datan, försöker bara ta vara på dagarna eller göra precis ingenting. Så att blogga har inte vart mitt prio ett när jag väl slår mig ner vid datan. 
 
Igår så var jag ledig från jobbet så jag  åkte först ner på stan med mamma och mormor och gick förbi banken och öppnade ett sparkonto, kände mig verkligen vuxen. Ett stort steg att jag ska spara, brukar annars ha svårt att spara de få pengarna man har. Men nu när jag har jobbar så vill jag spara så mycket som möjligt. Efter en stund på stan rörde vi oss hem och jag stack till gymmet för att sedan göra mig ordning för kvällen. Vi firade nämligen min moster som fyller år imorgon, så det blev grillning och blåbärspaj.En perfekt sommarkväll bara syrran och hennes kille som saknades!  Kvällen slutade med ett långt telefonsamtal, mys♥
 
Idag så tog vi lång sovmorgon och sedan har jag bara glidit runt här i stugan osminkad, tovigt hår och foppa tofflor. Fast fixade till mig lite och åkte in till stan en stund för att ta en glass med min fina och saknade vän Emelie, vi har känt varandra i 12 år så det var skönt att få prata om allt med någon som känner och förstår mig så bra som hon gör. Vi kom tillbaka hit till stugan mot kvällningen och då har vi fixat mat. Ikväll blir det film, brorsan har bestämt att vi ska se Baksmällan! 
 
Men det var de senaste dagarna för mig, ska försöka titta in här då och då, och skriva lite men antar att ni inte heller sitter vid datan hela dagarna. 
 
En fin bild på mina kusiner och mig, visst är dom bara för söta?! 
 
///Linnea
 
 
 
 
 

Hemma

Sitter just nu i soffan med en turban på huvudet efter ett svettigt träningspass och en långdusch. Det var välbehövligt. Har ju varit på västkusten mellan tis-fre och det var alldes lagom länge. Vi bodde på ett vandrahem, det var som en bondgård mitt ute på landet. Så vi hade alltså ett rum med fyra sängar och sedan så delade man kök och toalett med de andra i huset. Varje morgon började med en promenad och sedan gick vi in till det stora huset där det serverades frukost, lyx att få komma till uppdukat bord. Det fanns dock inte så mycket att göra där, så det blev mycket läsning, bilturer runt på ön, många promenader, solning och en löptur hann vi med. Klantig som jag är så brände jag mig i torsdags på hela baksidan, så har knappt kunnat sitta, eller ligga ner. Haha, så trots att det är fint väder idag så har det inte blivit någon solning för att det måste lägga sig lite. Tack och lov för Aloe vera kräm! Var inte så skönt att sitta i bilen igår kan jag säga, men vi stanande i Skara och åt kina buffé och hämtade Allis och Siri följde även med som vi ska vara hundvakt tills imorgon.
 
Annars så är det lugnt, tog ett långt samtal med min saknade vän Tove, vi har inte setts sen i början av juni tror jag. Så vi hade mycket att ta igen, vi ska i allafall se till att ses snart! 
 
Har inte fört över några bilder än men här har ni en på tuppen som bodde på gården. Det fanns några höns och en tupp som var otroligt tama och närgågna, haha. Kanske för att pappa matade dom med både kex och chips, haha. 
 
Fin var den i allafall!
 
 

checkar ut

Hej! 
Bloggen har ekat tomt pga jobb. Men idag så jobbar jag inte utan ska åka på en liten semester med familjen till Orust. Hinner inte skriva så mycket mer men ville bara slänga in och säga det. Lovar bättre uppdatering och bilder när jag kommer hem! 
 
Kram
 
 

RSS 2.0