Måndag

God morgon!
Då var det måndag igen och jag har en sådan måndagsångest, ska nämligen skicka in ett arbete idag och är långt ifrån klar sedan så har jag mitt sista nationella prov vilket är matte muntliga. Vi får väl helt enkelt se hur det går men lär plugga rätt så mycket idag, lite segt bara att jag först har en lektion mellan 10-11.20 och sedan börjar inte nästa lektion förens 15.00 segt med så långt hål men får se till att plugga då! Det är ju inte så långt kvar tills sommarlovet, får hålla ut i två veckor till. 
 
Nu ska jag ta och sätta på mig lite kläder och cykla till skolan får se om jag cyklar hem på hålet eller om jag stannar kvar i skolan. Oavsett så får ni ha en bra dag! 

Inspiration- Rebecca Stella

 
Sitter just nu och dagdrömmer om lite nya kläder, här är mina favoriter Rebecca Stellas nya kollektion på Nelly! 
Så snygga! Om plånboken skulle tillåta så skulle allt detta vara mitt nu, gå in här för att se alla fina klädesplagg! 

BON JOVI IKVÄLL!

Så nu har vi haft go-fika här hemma med kanelbullar och marabou, så nu är jag uppladdad för att orka stå flera timmar ikväll! För ikväll är det dags för Bon Jovi, vi ska snart åka och vi får hoppas att vädret är med oss för vi ska vara på Stockholms stadion. Oavsett hur vädret blir så tror jag att det kommer att bli en toppen kväll. Hoppas att han spelar "Livin' on a prayer" och "Runaway" då blir jag nöjd! 
 
 
Ha en toppen kväll mina vänner!

Vårruset 2013-check!

Så nu sitter jag i soffan och tittar på Greys Anatomy ett bra avslut på denna dag. Har nämligen sprungit Vårruset idag. Vädret har ju inte varit på topp under dagen så kände mig inte alls så motiverad med det klarnade upp och blev sol! Trots att jag inte kom in på bästa tiden, slutade med 30 minuter så är jag glad att jag genomförde det, trots att jag inte har kunnat tränat så mycket jag har velat pga, att jag har varit sjuk. Får satsa på en bättre tid nästa år! Det var fjärde året jag sprang så börjar lära mig banan nu, fast måste fortfarande erkänna att jag inte föredrar att springa på asfalt. Men det är en sådan bra stämmning och man blir så peppad av alla andra att man bara springer på. 
 
Här var vi Dinesen-klanen! Mamma, Syster, Jag, Mormor och mina mostrar. Det skiljer sig 60 år mellan mig (den yngsta) och mormor den äldsta som står bredvid mig. Så hon förtjänar en hyllning hoppas jag är så pigg och att mina framtida barnbarn vill ha med mig när jag är 77 år! 
 
Svettiga systrar efter Vårruset! Tummen upp för oss♥

Happy

Åh, nu är livet på topp igen! Var otroligt deppig efter matte nationella idag, tyckte jag faila totalt vilket jag delvis lär ha gjort ändå. Men vår mattelärare har rättat alla prov och alla hade nått minst E förutom en elev och den hade fått mail. Jag har inte fått något mail så nu säger jag bara FAN VAD SKÖNT, jag kommer gå ut med ett i allafall säkert E på denna kursen. Matte är ju verkligen inte en av mina starka sidor och har varit så ledsen hela dagen men nu så kan jag slappna av lite. 
 
Känner mig lika glad som Borat!
 
///Linnea

Bruce Springsteen

Bättre sent än aldrig, här kommer min video från Bruce Springsteen konserten, har verkligen fått kämpa med denna, fått göra om den osv, men nu är den klar! 
 
Det var ju någon vecka sen jag var där men det var så bra! Är kanske inte hans biggest fan, men känner till många av hans låtar genom mina föräldrar. En låt som jag tror alla förknippar med Bruce är "Born in the USA", det gjorde i allafall jag. Men själva konserten var som sagt super, den hölls på Friends Arena och det var lite av en byggplats så ex, toaletter fanns inte utan det var bajamajjor som gällde. Vi lyckades få en parkering ca 10-15 minuter från arenan så det blev en promenad dit, vi kom i rätt så skaplig tid och det var inte alls så mycket folk då. Därför kom vi rätt så långt fram, sedan blev det en lång väntan tror vi stod där 2,5 time innan han väl började. Bruce spelade konstant i 3 timmar och trots att jag inte kunde precis alla texter så ryktes jag med och sjöng! 
Det är helt otroligt att han är 63 år gammal det märktes inte på scenen i allafall, vilken energi och utstrålning! 
Favoritlåtarna var såklart "Born in the USA", "I'm on fire", "Radio Nowhere" och "We take care of our own"!
Så se på videon och enjoy!

Eurovision finalen

Vilka är era favoriter ikväll? 
 
Här är mina favoriter, tror på norden i år! 

Lazy saturday

Lördag idag och jag har verkligen inte gjort något alls, okej jag har räknat lite matte, sett på ett avsnitt på The vampire Diaries och ätit lunch i form av nachotallrik med kyckling. Sedan har jag inte gjort ett dugg, har läst massa bloggar och gjort önskelista. Visst sådana här dagar kan behövas ibland men de känns så onödiga, man får liksom inget ut av dom. Nej, ska ta mig i kragen trots att mitt lata jag och försöka ge mig ut på en springtur, ska ju faktiskt springa vårruset på onsdag och även om jag inte har kunnat löpträna så mycket så kan jag ju i allafall försöka ta mig runt på en någotlunda bra tid. Jag, mamma, Sanne, mina två mostrar och min mormor har gjort ett lag och mina mostrar tror att jag kommer komma först i mål av oss. Tror inte att det kommer att hända då jag inte springer så intensivt och fort speciellt inte när det kommer till långdistans. Min moster Liz, har otroligt bra grundkondis och min andra moster Lena är väldigt tävlingsinriktad och sedan har vi min sportiga mormor som har sprungit en mängd olika lopp. Både mamma och Sanne tränar ju också, så konkurrensen är hård. 
Får göra mitt bästa helt enkelt men det är såklart jag vill vinna i vårt lilla lag, har nog trots allt lite vinnarskalle i mig. Eller är det för att jag vill leva upp till förväntningarna de har på mig, men lite press kan vara bra. 
Nej, nu får jag sluta babbla och snöra på mig springskorna har ju inga ursäkter, ska försöka springa min powerwalk runda som jag la upp i torsdags, till björnöbron och hem igen, det blir ju en runda på lite mer än 5 km. 
 
Får se om jag hinner blogga något mer ikväll ska nämligen ut till Barbros stuga och grilla, vi blir kvar där över natten. Men annars hörs vi imorgon mina kära vänner! 

Torsdag

God morgon! 
Börjar inte förens 1 idag så passade på att gå ut på en 50 minuters powerwalk på lite mer än 5 km, det var riktigt skönt och det kändes som sommar ute. Hade på mig en grå hoodtröja som jag var tvungen att ta av mig efter vägen och knyta runt midjan, blev alldes för varmt så får strunta i den nästa gång! Nu ska jag ta och göra mig i ordning och plugga lite sedan får jag slänga ihop en snabb lunch innan jag cyklar till skolan för två lektioner, älska korta skoldagar! 
 
Tips på en bra app när ni tränar är Runkeeper, avståndet kommer dock i engelska miles så man får multiplicera med 1,6 för att få ut avståndet i svenska kilometer! I detta fall 3,33*1,6=5,328 km
 
 
Ha en bra dag!

Bikinis

 
Swimwear
De som känner mig vet att jag är svag för bikinis tror jag köpte 4 nya förra året, men minst 1 ny varje sommar ska det va! Somliga samlar på skor eller väskor och jag kan nog snart säga att jag samlar på bikinis. Så här är lite inspiration!
 
///Linnea
 

Ger upp!

Cyklade till mamma efter att jag hade tränat för tänkte att jag skulle fixa en video från i lördags då jag var på Bruce Springsteen. Har suttit i 1,5 timma och är ärligt talat rätt så trött nu så när jag nästan var klar, skulle bara fin slipa det sista då kommer det "programmet har slutat fungera, windows söker efter fel" allt stängdes bara ner och dum som jag är så hade jag inte sparat. Allt är borta och jag måste börja om...... Orkar inte det just nu för är så hungrig och arg på windows och den här datan (min gamla HP-data), men kan inte föra över bilder och videos från min mobil till min Mac book då jag inte har iphone. Så då måste jag fixa det på min gamla dator. Nej, nu är jag trött och hungrig och tänker cykla till pappa och laga mat. Får se om jag orkar fixa videon imorgon istället!

Ta hand om varandra!

Hejsan! 
Idag är det tisdag (för er som inte har noterat det) vilket betyder att jag har avklarat mitt sista samhällsprov för det här läsåret, trots att det inte gick super bra så är jag glad över att det är över. Sedan så hade jag ett religionsseminarium som var betydligt lättare, har inga problem att prata! Fick ett spontant sms av min fina vän Tove som ville träffas och prata lite och det tackar man inte nej till. Så mötte upp henne och så satt vi och prata i nästan 2 timmar om allt och ingenting och kom fram till en massa bra saker. När vi var klara så tog vi sällskap en bit hem, Tove hade cykel och jag tänkte ta en promenad till mamma för att hämta min cykel som blev kvar där igår. I allafall så gick vi och prata och medan vi går och är nästan vid Pilgatan så finns det en bro mot stan, eller hur jag ska förklara det, men ni som bor i V-ås vet att det finns en "pump my ride" station där man kan pumpa cykeln och så finns det en cykelmätare, som räknar hur många det är som passerar där. Men för att komma till saken så går jag och Tove där under bron och helt plöstligt hör vi en stor smäll precis bakom oss. Vi vänder oss om och ser bokstavligt talat en man "flyga" i luften och landar en mot asfalten. Det var alltså två cyklister som hade krockat, det gick så otroligt fort och det var en rejäl smäll där både cyklar och de drabbade flög åt olika håll. Om jag och Tove hade gått en bråksekund långsamare så skulle vi nog ha fått mannen på oss. Som tur var så var folk omkring snabba fram och ringde ambulans och försökte hjälpa till. Såg att den ena hade cykelhjälm på sig, det hade dock inte den andra, det såg inte så bra ut då de verkade rätt så skadade. Jag och Tove valde att gå undan då det redan fanns många runtom som hjälpte till och det bästa vi kunde göra var att ge plats åt dom och inte blockera vägen mer än vad den redan var. Hoppas det gick bra med cyklisterna, denna läskiga händelse fick mig att tänka på hur man själv beter sig i trafiken och att det kan vara bra med cykelhjälm.
 
Så ville bara med detta inlägg säga att ta hand om varandra och var rädda om varandra! ♥
 
Kram på er

Nytt från Lager 157

Detta fick följa med mig hem i fredags från lager 157:
 
Ett par ljusa jeans, en svart volang topp och en randig tröja från Bondelid. Skönt med lite nya vardagskläder!

Första springpasset

Hej! 
Är nästan precis hemkommen från en springtur med Sanne, så som ni kan förstå så är jag frisk nu! Första träningspasset på nästan 2 veckor, så mjukstartade med att springa 2,5 km sedan gick jag hälsospåret för att varva ner och sedan blev det lite squats, tåhävningar och plankan. En helt lagom första träning men måste dock erkänna att det var lite tufft och tiden kan självklart förbättras! Så mitt och Sannes löpschema har inte riktigt kunnat följas pga att jag varit sjuk men nu har vi lite mer än 1 vecka på oss innan vårruset så nu ska vi köra all in. 
 
Nu ska jag göra den dagliga söndags sysslan vilket är att plugga och sedan ska jag fixa lite till bloggen bland annat berätta vad jag gjorde igår. Så kika in lite senare! 

Fredag

Hejsan! 
Har varit ute på erkislund med mamma och shoppat lite från Lager 157, blev hem och äta tacos rester från igår och nu ska jag packa övernattningsväska för vi åker ut till stugan och ska grilla med min moster och kusiner ikväll, mysigt! Får ta och visa er kläderna imorgon, annars kan ni ta och titta in på min instagram @linneadinesen ska försöka uppdatera där. Vi hörs imorgon med bättre uppdatering! 
 

Kesella-pannkakor

 
Har gjort min allra första video, satt i ca 2 timmar innan jag blev klar men allt men lär mig nog mer om redigiring osv. Visar i alla fall hur jag gör kesella-pannkakor. Så vad tycks ska jag börja med att göra videoinlägg?
 
KRAM

Äntligen

Nu kan jag pusta ut, allt är gjort för denna vecka och nu är det långledighet som gäller. Skoldagen slutade med att jag och Linnéa spontant fick rycka in och ta hand om några åttor som var på skolan och titta runt, vi fick stå och prata om varför vi valde just Rudbeck osv, sedan hade vi rundvandring på skolan. Vi hade ju inte förberett något då vi inprincip blev inkastade men hoppas de fick ett bra intryck om skolan. Och att de hörde mig med min hesa röst. Men nu är det att vara ledig som gäller och som jag har längtat och är i behov av det, i natt har jag endast sovit 4 timmar och 45 minuter, satt uppe och plugga inför provet. Så imorgon tänker jag ta en lång sovmorgon och bara njuta. Är förhoppningsvis frisk imorgon så att jag kan börja träna snart, vill bara komma igång nu! Fast har varit duktig denna gång och verkligen härdat ut min förkylning så hoppas att den kan ge sig någon gång har varit sjuk i en vecka nu. 
 
På tal om något helt annat så fyller jag år om en månad idag! Wiho, för 17 år betyder bara 1 år kvar tills 18!
 
 
///Linnea
 
 
 

6 maj

Hej på er!
Har inga glada nyheter att berätta precis, är fortfarande sjuk men har börjat få tillbaka min röst igen, i allafall ibland. Gick till skolan idag trots att jag egentligen ville stanna hemma och bli frisk men hade nationella i spanska så var tvungen, provet gick för i övrigt jätte dåligt. Det var skriv delen och spansk grammatik är inget jag skryter med precis, skulle avsluta texten med många kramar linnea men skrev många armar linnea, haha. Orkar inte med mig själv, kramar heter nämligen abrazos och jag skrev brazos. Så blir glad om jag får ett generöst E, men E är ju i allafall ett betyg. Är också väldigt skoltrött, det är så himla mycket nu i skolan, konstant och jag vill bara bli frisk och träna. Kosten har jag också helt tappat, motivationen försvann med min förkylning och i helgen har jag både ätit chips, choklad, vitt bröd och druckit läsk. Idag åt jag nudlar för första gången på länge och som toppen på moset så har jag precis ätit jordgubbar och grädde.
Nej, som ni hör så suger livet just nu. Så tänker skita i allt plugg just nu och duscha och gå och sova, orkar faktiskt inget mer idag. 
 
Så tack och adjö!

Kan det inte vända nu?

Åh, så ledsen och arg jag är just nu. Varför blir jag inte frisk?! Har varit förkyld sen i onsdags men fredag, lördag och idag är det värre en värst. Har fortfarande knappt någon röst. Hade hoppats på att jag skulle vakna upp utvilad och frisk idag, men nej fortfarande snorig och hes. Är verkligen trött på detta, vill vara frisk så att jag kan träna och vara ute i det fina vädret. Så om någon har något super tips på hur man blir frisk så är jag väldigt tacksam! Har en massa viktiga saker i skolan de kommande veckorna, imorgon har jag NP i spanska, som jag måste göra men vill gärna bli frisk! 

Hoppas att ni får en bättre dag än vad jag kommer att ha, har nämligen en hög med plugg som jag behöver jag göra och sedan ska jag försöka att bli frisk. 
 
Kände bara för att få klaga och skriva av mig lite för detta är inte roligt..... 

 
 

Film tips

Jag och Linnéa hyrde ju som sagt två filmer igår, en av dom var Argo, en film som är baserad på en verklig händelse under den iranska revolutionen då den amerikanska ambassaden attackerades och hamnade i gisslan. En riktig bra och spännande film som dessutom har vunnit Oscars.  
 
 
Sedan så såg vi på en thriler The tall man med Jessica Biel som handlar om en liten stad där en massa små barn försvinner. Det går rykten om att den är en lång man som har tagit dom men man vet inte vart barnen är eller varför de försvinner. Om jag ska vara ärlig så var filmen inte så otäck när man fick reda på vad som hände, men en det var en bra film och man hade hela tiden en massa frågor och var för det mesta väldigt förvirrad.  
 
 
Så här har ni några filmtips så här på lördagskvällen! 
 
///Linnea

Lördag

Hejsan! 
Kom precis hem, har varit hos Linnéa sen gårdagen. Igår hade jag en kort skoldag med nationella prov i engelska och idrotts föreläsning och sedan så gick jag och Linnéa till friskis för att jobba. Sedan gick vi och sola och sedan gick vi till Pettersberg och Vetterslund. Vi hyrde film och gjorde egna nacho deluxe till middag. En mysig och lugn fredag dvs. Fick en rejäl dos av dagsmotion igår, vilket är tur då jag är sjuk och inte kan träna. Eller sjuk och sjuk, pollen gör så att jag får nysattacker och rinnsnuva sen har jag fått nått virus som har satt sig på stämbanden så är verkligen super hes. Låter som om jag är i målbrottet och har skrikit på en konsert eller värre till och med. Hoppas det går över snart! Eftersom att jag och Sanne inte kunde börja det nya löparschemat i torsdags så ska vi göra ett nytt försök på måndag igen om jag är frisk. Så får helt enkelt fortsätta dricka honungs-te och låta bli att träna....
 
På tal om annat så köpte jag ett par snygga skor i torsdags, har dock inte bestämt mig om jag ska behålla dom. 
Vad tycker ni är dom ett par keeper? 
 

Vitamin bomb

God morgon! 
Har precis fått i mig en super vitamin bomb till smoothie. Är fortfarande lite snuvig men jag kämpar på, med en massa vitaminer så får jag se om jag klara av att springa ikväll. Börjar inte förrens vid ett idag så tänkte åka ner och gå på stan innan skolan börjar. 
 
Smoothien innehåller:
Frysta blandade bär
Spenat 
Färsk ingefära 
Linfrön 
Kesella 
Lite vaniljyoghurt 

1 maj

Ny månad och ny start. I dag har jag hunnit med en promenad med saknade Emelie sedan har jag varit på Friskis, skulle jobba men jag och Linnéa är inte så bra på att planera så det skulle krocka med ett pass. Så vi gick in till gymmet och körde lite armar istället. Svängde förbi Coop och köpte färsk ingefära och citron ska nämligen göra ett super te, för är lite snuvig och har lite ont i halsen. Så nu kör jag operation förhindra att jag ska bli sjuk eller så är det pollen som spökar med mig. Får hoppas det för nu i maj börjar jag och Sanne med ett träningsschema inför Vårruset. Vi ska alltså satsa på löpning och första passet är imorgon, så ska se till att vara helt kry då. 
 

///Linnea

RSS 2.0