Solig söndag

 
Söndagen har än så bjudit på sol, grillning, plugg och sen så har jag bakat en rabarberpaj med pecannötter till familjen. Som vi snart ska avsmaka, kvalitetstid med familjen när den är som bäst! Ska övningsköra hem sen och får se om det blir en sväng till gymmet eller om jag tar en skönhets söndag med hårinpackning, måla naglar, raka benen osv. Får helt enkelt se hur mycket klockan hinner bli. 
Måndag, imorgon och känner mig rätt så laddad inför en ny vecka. Blir ju en kort skolvecka pga Valborg, vilket ska bli skönt för snart börjar alla nationella prov. 
 
Men nu ska jag ta och koka kaffe, så hörs senare! 
 
 

I stugan

Hej på er! 
Sitter ute i solen på terassen i stugan, passar på att få lite sol på mina bleka ben. Har pluggat lite men ska ta en paus och se på ett avsnitt av Gossip girl, har börjat titta om från början. Så himla bra serie! 
Ikväll blir det första grillningen för i år, som jag har längtat efter en god grillad köttbit, majskolvar och en smarrig sallad till. Sen så ska vi ta och se på "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" har jag bestämt, varken mamma eller U har sett den och vill se på en komedi och få skratta lite. Två flugor i en smäll eller vad man brukar säga. 
 
Vi hörs senare!

Mysig kväll!

Har precis bäddat ner mig i soffan och ser på någon dålig film på tv:n. Har i allafall haft en bra eftermiddag och kväll, hann med att gymma, åt glass nere vid hamnen med mamma, köpt en ny cykel, åt middag på Kajens och sedan cyklade vi vidare ner till café gränden för kaffe. Blev en massa prat och planering inför i sommar, känns skönt att planera en massa roliga saker att se i fram emot. Tror att den här kvällen var välbehövlig då det har hänt en hel del, men är så tacksam för mina vänner som stöttar mig i vått och torrt! 
 
En bild på mig och E från ikväll!
Det spelar ingen roll hur jag mår, för med er har jag alltid ett leende på läpparna! ♥
(måste verkligen ta och fixa min utväxt...) 
 

Fredag!

God morgon på er! 
Fick precis veta att min lektion som skulle ha börjat om 20 minuter är inställd, så nu sitter jag helt färdig och klar...Så nu börjar jag inte förrens vid 11, men får försöka spendera tiden på att se serier eller något. 
Skönt med fredag i allafall, känns som om den här veckan har gåt super fort! 
Dagens planer är skola, träna och ev. jobba, köpa cykel??, dejt på Kajens med mina favoriter. En perfekt fredag helt enkelt!
 
Ha en bra dag mina vänner! 

En vecka i Hemsedal

 
 
 
 
 
 
 
  Ett bildregn från Hemsedal
 
Kom hem från Hemsedal igår kväll och har verkligen haft en super bra vecka, andra gången jag var i Norge och jag är lika imponerad. Det är så himla fin natur där, till skillnad från platta Sverige så är man omgiven av höga toppar. De första dagarna var det väldigt lugnt, inte så mycket folk vilket gjorde att man hade backarna för sig själva. Inveg ju även mina nya skidor som jag fick i julas, det är ett par rätt så avancerade skidor vilket gjorde att jag var tvungen att ligga i. Så var helt slut i benen redan i mitten av veckan. Tisdagen bjöd på toppen väder, vilket ledde till en röd näsa och färg på kinderna. Sedan på torsdagen kom alla partyglada norrmän, som skulle fira in påsken. U hade lyckats hyra stuga just vid fest området, vilket inte gjorde mig något ont ;) 
Så det var rätt så livat om man säger så, det var tävlingar, folk var topless och vi såg en kille som åkte snowboard naken, det händer vanligtvis inte på våra skidresor. Men måste erkänna att jag knappt förstod ett enda ord på norska. Måste verkligen sett ut som ett fån när någon försökte ta kontakt med mig och jag stod som ett frågetecken och svara ja på allt, haha. Så för att sammanfatta det hela så har det varit en toppen vecka med bra väder och skidåkning. Som pricken över i så fick jag även veta att jag har fått sommarjobb, så kunde inte vara gladare efter detta påsklov! 
 

Best day of my life

 
Enjoy! 

Day and night

 
Day and night
 
Har sett denna über snygga skinnjacka lite överallt på olika bloggar. Den är så himla fin och skulle gärna få komma in i min garderob! Så här är ett lite kollage om hur jag skulle matcha den, för dagen och för kvällen.
 

Mot Hemsedal

Tidsinställt inlägg!
 
Nu sitter jag troligtvis i bilen och sover, på väg mot Hemsedal. Eller först blir det ett stopp hos Sanne i Karlstad för frukost och så ska vi invänta en av Ulriks kompisar innan vi fortsätter mot Hemsedal. 
Ser i fram emot en vecka fylld med skidåkning och mys i stugan med familjen. 
Ska även inviga mina nya skidor som jag fick i julklapp, spännande. 
 
Så här såg det ut sist jag var i Norge: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 April

God kväll! 
Har haft en fullspäckad lördag, idag har min bror fyllt år, hela 16 år. Känns som om tiden bara flyger iväg. 
Så idag blev det först lite uppvaktning imorse, sedan har jag pluggat, packat, vart på ett IW intervall pass, varit på kalas (för brorsan och kusinen som fyller imorgon). Blev spicy till middag och nu sitter jag i soffan och ser på Harry Potter. Känns som om jag har koll på allt inför imorgon men även som om jag glömt något. 
Åker som sagt till Hemsedal imorgon och blir där i en vecka, har förberett några inlägg så att det inte ska eka helt tomt här. Vet inte än om vi kommer ha internet i stugan, men om vi har så kan jag försöka lägga upp något. 
 
Här kommer en bild på oss syskon från Oscars konfirmation förra våren!

Vårt snedvridna samhälle

Nu tänkte jag göra något som jag inte gör så ofta i bloggen, öppna upp mig på djupet och skriva av mig lite. 
 
Jag har alltid varit en pratglad tjej som tycker om att skratta och har ändå inte brytt mig så mycket om vad andra tycker. Utan det är mer om vad jag tycker, jag är min största fiende i allt.  
Fast de som står mig närmast tycker att jag är en riktig pratkvarn och anses nog vara rätt så säker, vågar vara mig själv och bjuda på mig men......något som många inte vet är att jag påverkas sjukt mycket, mer än vad jag vill erkänna om hur man ska vara och se ut för att "passa" in samhällets ideal. Fast det är nog egentligen inte så himla konstigt, jag menar titta på vårt samhälle idag! 
 
Varje dag, varje timma omges vi ständigt av bilder på instagram och andra sociala forum med taggarna #fitspoo #fitgirls #perfection osv, bilder på tjejer med tighgap, modellkroppar, super långa ben, perfekt hår, bränna, smink, kläder ja allt. Något som egentligen är helt jävla omöjligt, alla har inte fått de generna, eller turen att vara lång, ekonomin till att köpa dyra märkeskläder och väskor. Det är svårt att inte jämnföra sig eller drömma och önska att tjejen på bilden var jag. Samhället som vi lever idag har förändrats till något sjukligt, för i slutet av dagen så handlar det ju om hur vi själva mår över oss själva. Ingen annan ska bestämma vad som är fint och snyggt, vilken storlek eller hur långa ben man måste ha för att var snygg. Jag har inte dåligt självförtroende, för det handlar om prestation i skolan osv, utan det handlar snarare om självkänsla, om hur jag uppfattar mig själv. Men i slutändan så påverkar ju båda en och det har jag börjat märka. Jag sätter krokben för mig själv och slås ner av hinder istället för att våga klättra över dom.
Jag vet att det inte finns någon som är helt perfekt men så strävar men ändå efter det?
Men när är man egentligen perfekt? När duger man som den man är? 
 
Det jag vill komma fram till är att hela det här tankesättet är så sjukt, för så länge man är nöjd mig själv och den man är så spelar inte det andra någon roll. 
Tävla bara mot dig själv och sträva bara efter att må så bra som möjligt, det är väll så att man aldrig blir riktigt nöjd med sig själv. Men om man inte älskar sig själv så kan man inte älska andra och det tror jag stämmer. 
Som min kloka och fina bästa vän sa till mig: "Lär dig att acceptera den du är medan du strävar efter att bli bättre"
 
Vet inte ens vad hela mitt syfte med den här texten är eller om jag ens kommer att publicera den,
utan det här är väl snarare mitt sätt att ställa ner foten och säga stopp, det räcker. 
Så från och med nu ska jag bara kämpa för min egna skull, för att jag vill och kan bli den bästa verasionen av mig. 
Men framför allt att se alla de positiva sakerna framför de negativa och sluta se hinder utan se hur långt jag har kommit. Rom byggdes inte på en dag, men det här är en början! 
 
Det var allt för mig, nu tänker jag och mina kvällsfunderingar gå och lägga mig. Imorgon är det en ny dag och jag får påsklov! 

8:e April

God kväll! 
Har varit ledig från skolan idag, så himla skönt att få lite sovmorgon! Idag har jag jobbat, pluggat, tränat*2, hämtat paket och nu har jag slagit mig ner i soffan efter lite mat. Älskar att hämta ut paket, känns som julafton. Så nu har jag fått hem en super snygg klänning som jag tänker ha när jag fyller 18 och sedan en tröja som jag har velat ha ett tag. Det var rabatt på båda plaggen så då kunde jag inte låta bli att klicka hem dom. 
 
Resten av kvällen ska jag spendera i soffan, känner mig slut som artist trots att jag inte vart i skolan idag. Kanske är vädret som påverkar mig, nu har det regnat nästan konstant i tre dagar, usch på regn säger jag bara!  
 
 
 
 
 

Sunday funday

Hej på er! 
Hade en super trevlig kväll igår, maten blev super god och sedan blev det timmar fullt av snack och skratt i soffan. Känner mig så lottad som har så fina vänner och vi kan verkligen prata om allt och då menar jag verkligen ALLT, haha. Linnéa blev kvar över natten så imorse hade vi ställt klockan för att åka iväg till Ikea för frukostbuffé. 
Har velat testat på den ett tag nu och jag kan säga att den var verkligen värd 29 kr, fanns hur mycket som helst och rullade ut därifrån. Fanns allt ifrån köttbullar, äggröra, pannkakor, prinskorvar, frallor, yoghurt osv. Fick matkoma deluxe, men vi lyckades gå i några affärer och fick med mig hem lite nödvändigheter. 
 
Så har verkligen haft en super mysig helg och nu kommer resten av dagen bestå av plugg och städning, måste verkligen rensa min garderob som svämmar över!? 

Den goda och stora frukosten, är fortfarande super mätt! 
 
Ha en fin söndag! 
 
 
 

5 april

Hej på er! 
Bloggen har fått lidit lite denna vecka då jag har haft annat för mig, som plugg och träning men igår skrev jag historia provet, så nu är det lite lugnare igen. Befinner mig just nu ute i stugan och har bara tagit det lungt men hann även med en springtur. Den blev inte speciellt lång, 4 km på 25 minuter, kanske inte så bra tid heller men det börjar ta sig. Har aldrig riktigt varit en löpartjej, men ska ju springa vårruset i år igen så dags att lägga i lite om jag vill få en bra tid och vinna över mina mostrar som har otroligt bra grundkondis och vinnarskallar!
Ska snart övningsköra hem och börja fixa lite där hemma. För har bjudit över två av mina favorit tjejer, Linnéa och Emelie för en tjejkväll. Tänkte bjuda på lax med fetaostpesto och sötpotatis, fick lite inspiration av syrran. 
 
Så det ska i allafall bli super mysigt, att ha hela lägenheten för oss själva och det är roligt att mina två bästa vänner kommer så bra överrens också! 
 
Här är en bild på mig och mina två bästa vänner! Linnéa till vänster har jag känt sedan 6an, då vi började i samma klass vilket vi gör än idag. Emelie har jag snart känt i 13 år, så vi har mer eller mindre växt upp med varandra. Kärlek till dessa två ♥
 

RSS 2.0