Fan vad jag är bra!

Haha, ibland är det faktiskt okej att säga så, eller rätt så ofta. Vi behöver ge oss lite cred ibland, berömma oss när vi gör bra och få berätta när det händer något roligt. Men för att komma till saken så var jag ju så sötsugen (fick ett tips mot sötsug som jag måste testa, dadlar) men i allafall var nära att springa upp till affären och köpa en fet godispåse och glass men istället så åkte jag till björnö och sprang 5 km, eller för att vara exakt så sprang jag 2,5 km två gånger. Är egentligen ingen löpar-tjej och har inte den bästa konditionen men jobbar på det, men tiden blev bra, för att vara mig och för att vara första gången sedan somras som jag sprang utomhus. Vet att det finns dom som springer 5 km på under 30 minuter eller till och med 20 minuter, är inte där än utan det sluta på 31 minuter och 30 sekunder! Själv så jubblar jag, vet att det säkert sitter en massa folk nu som säger att det är en dålig tid men jag är imponerad av mig själv. Kanske var det för att jag sprang själv och det var mörkt ute som jag skynda mig (man vet ju aldrig vad som finns i skogen, haha). Ser i fram emot att bättra mina tider och känns så roligt att man kan se hur konditionen förbättras (sen att jag hade blodsmak i munnen när jag kom i mål, struntar vi i). 
 
Vilket onödigt och egotrippat inlägg men ville bara ge mig själv en klapp på axeln!
 
Nu ska jag titta på en film som pappa har hyrt med familjen och äta lite frukt och keso, för frukt är ju godis ;)

Sunday is study day

Hej på er! 
Sitter som alla andra söndagar och pluggar....Just nu är det samhäll då jag har prov på tisdag, men har just nu lite svårt att koncentrera mig då jag är akut sugen på lösgodis, choklad, naturgodis, glass, you name it! Sitter och fantiserar om specifika godissorter som center eller frystorkade jordgubbar med yoghurt överdrag, cashewnötter med choklad. Haha, det är ju inte klokt så sugen jag är! Men det brukar vara så när man inte kan eller ska äta sånt så vill man det, så jag har ju två val, gå till affären och köpa upp mina sista pengar på godis och andra godsaker eller vara disciplinerad och ta ett äpple istället (bättre för plånboken). Kan ju säga ett det första alternativet lockar mer! 
 
Någon som har något bra tips på hur jag kan tänka på något annat än choklad? 
 
En liten rolig bild om hur jag känner just nu! 

Dagens

Idag är det: Lördag.
Idag tycker jag om: Att bara ta dagen som den kommer!
Idag har jag: Varit ute på en power walk, träffat farmor och ätit våfflor.
Idag borde jag: Plugga inför alla prov nästa vecka.......
Idag tycker jag: Att det snart kan bli påsklov

Denna veckan med ett ord: Hektisk 
Veckans bästa:  Att Allis vår hund, klarade operation och att allt gick bra
Veckans värstaAllt plugg som väntar
Dagens värsta känsla: Ont i magen av för mycket grädde på våfflorna
Dagens bästa händelse: Jag fick träffa min farmor 
Dagens hiss: Det är LÖRDAG!
Dagens diss: Kylan, när kommer våren?

Idag är jag nöjd med: Att jag gick ut på en power walk
Idag är jag missnöjd med: Att jag fortfarande inte har läst en sida i samhällsboken och i engelska romanen. 
Idag saknar jag: Min syster och min allra bästa vän Emelie♥
Idag avskyr jag: Att känna måsten. 
Idag älskar jag: Att få sova länge på morgonen
Idag just nu ska jag: Byta om och åka till gymmet


Hate Mondays

Usch, idag har jag inte haft en bra dag! Hade för det första bara en onödig lektion så kunde lika gärna ha varit hemma och sovit, bussen krånglade, jag har haft en sträckning/knutar i axeln och nacken (det är lite bättre nu, Barbro har löst upp några muskelknutor), sedan så har jag tapapt en massa på golvet, smör, keso m.m, sen nu ikväll tänkte jag att då kanske det blir lite bättre för jag skulle träna. Hade bokat detta pass förra veckan med mamma, så hade sett fram emot det, eftersom att jag skulle till pappa efter så packade jag och så innan men det blev lite stressigt, så vi kommer dit 10 minuter innan passet börjar. Mamma står före mig och hämtar ut sin biljett och det går bra, sedan ska jag hämta min biljett och då har dom släppt den. För tydligen så gör de det 10 minuter innan passet, men grejen var att mamma hade fått ut sin och jag var 10 sek efter och klockan var 19.52 så fattar inte riktigt hur det kunde bli så. Det kommer i allafall fram en tant som står i receptionen och frågar om jag har problem och så berättar jag, är stressad och försöker förklara att jag har bokat och att min mamma fick sin precis innan mig och har redan gått in. Hon håller på där och kacklar om att min plats är släppt och jag nu har fått en missad bokning och jag bara känner hur bägaren inom mig håller på att rinna över. Går in till mamma som har tagit plats åt mig och förklarar läget, hon tycker att jag ska träna ändå eftersom att jag ändå hade bokat, och det fanns ju en plats kvar (som var min, eftersom att jag var sista bokningen). Men tror ni inte att jag har glömt skorna hemma då? Jo, det har jag, FAN. Där rann min bägare över och jag var så arg att jag ville gråta, på allt och alla. Ledaren för passet som vid det här laget känner igen mig då jag har gått nästan varje måndag i mer än ett halv år, säger åt mig att titta bland kvar glömda skor och se om det finns ett par jag kan låna under passet. Men det fanns bara herrskor i storlek 42 typ. Så jag fick helt enkelt sätta mig ute på en soffa i 1 timme och vänta på mamma, jättekul.....  Nej, har som ni märker inte haft en bra dag så tänker gå och lägga mig nu, för imorgon är det en ny dag, nya tag! 
 
Kanske borde tänka på detta?!
 
Nej, tack och godnatt för mig. Hörs imorgon och då är jag förhoppningsvis på bättre humör!

Söndag

Hej på er och förlåt för dålig uppdatering, har haft fullt upp! Idag var jag först och träna i två timmar, körde 20 min på crosstrainer, 20 minuter intervaller på löpbandet, och sedan körde jag armar och mage! Skönt att få röra lite på sig, för vi 3 åkte jag på barnkalas hos min kusin som fyllde 7 år i veckan. Så kunde äta lite godsaker med gott samvete i allafall. Har tagit på mig mjukisbyxorna nu och myser med Keso i soffan blir en lugn söndags kväll för min del. Imorgon har jag en kort skoldag, bara en lektion. Vilket är skönt men känns ovärt med bara en lektion men ska ta och jobba efter så. 
 
Vi hörs senare

Begraven i plugg

Sitter fortfarande med en massa plugg, har nu pluggat sedan ca 10 imorse och är inte klar, men har hunnit med mycket! Har dock tagit lunch paus och  gick på en promenad med Allis på isen i ca 40 minuter, det var skönt att få komma ut i solen. Men kan erkänna att jag börjar bli lite trött på allt plugg nu och sitter och drömmer mig bort till varmare berggrader. Det skulle inte sitta fel med en resa, tråkigt bara att det är så svårt att få ledigt, så man måste planera resor under lov. Men, men våren är ju på ingång och den är mer än välkommen. Behöver solljus och D-vitamin! 
 


 
///Linnea 

söndag=plugg

Då är det söndag och min dag kommer att bestå av plugg, håller på med en inlämnings uppgift som tar väldigt lång tid. Men har även ett stort prov på tisdag som jag behöver plugga till. Känns som att jag har tidsbrist ibland, vilket är synd då jag hade planerat att träffa Emelie idag. Fast idag får jag ägna mig åt att plugga istället och så hoppas jag att vi kan ses i morgon. Ska fortsätta att plugga nu, men ville bara skriva ett snabbt inlägg.

P.S Visst var det rätt låt som vann igår! Robin har varit min favorit sen start men när han kom till andra chansen så var jag rädd att han skulle åka ut (så röstade) men nu gick han och vann hela tävlingen istället! Vilken omvändning.

Tävlar om en goodibag!

Jag är med och tävlar om en goodiebag på bloggen Beautyfreaks så gå in här om ni vill tävla! Brukar inte tävla alls på bloggar så får hoppas att jag har turen med mig och vinner!
 
 
///Linnea

Resan till Sälen

Nu var det en vecka sedan jag åkte till Sälen, så fort tiden går! Men det jag tänkte berätta var att jag kom dit på ett ganska ovanligt sätt, nämligen med helikopter. Eller jag, mamma och Oscar fick åka helikopter till Mora och sedan var Ulrik där och väntade så åkte vi bil resten av resan. Det är ju så att U är tekniker på ett helikopter företag och de skulle filma under Vasaloppet som gick i söndags men behövde åka till Mora och förebereda med utrustning osv, så då fick vi haka på. Har åkt helikopter en gång tidigare men det var i ca 10 minuter och nu blev det 1 timme, kanske den häftigaste timmen i mitt liv? Men måste dock erkänna att man blir lite rädd då det kan skaka till ibland, satt även fram bredvid piloten så fick se väldigt mycket. Detta satte verkligen starten för lilla skidresan. 
 
Har inte så många bilder förutom denna, men Oscar fotade med sin systemkamera så ska se om jag kan få fram några andra bilder! 
 
Här har ni helikoptern!

4 Mars

God kväll på er! 
Kom hem från F&S för ett tag sen blev ett IW pass med mamma, svettigt och skönt att få trampa ut ömheten i benen sen skidåkningen. Kom som sagt hem igår från Sälen, och ville inte åka hem. Det är så härligt att åka skidor speciellt när det är fint väder! Vi kom hem rätt så sent igår då vi åkte skidor på förmiddagen och sedan tar det några timmar hem, sen att hämta katten hos mormor, packa upp osv, tar ju också sin tid. Avslutade sportlovet med att äta våfflor och det blev även punkten för allt mindre nyttigt som jag har unnat mig själv med.  Det har slankit i några bullar, choklad, godis, bröd, varm choklad m.m fick till och med äta mc donalds igår, så nu blir det nyttigt framöver sommaren är ju snart här! Mår inte så bra av sådan mat men visst då och då är det gott men väljer hellre en god sallad än pizza. Tänkte lägga upp lite bilder från Sälen lite senare men sitter just nu och ser på en dansk serie med mamma och sedan blir det en snabb dusch. Sedan sängen, vad trött man blir att börja skolan igen och sedan hade jag prov idag och sådan tar alltid på krafterna. 
 
Så jag säger god natt och sov gott!

Nyttigt jordnötssmör

För några veckor sedan köpte jag ett nyttigt jordnötssmör, som innehåller 99,3% jordnötter. Det är verkligen super gott, kan ha det till allt, gröt, smoothies, på finn crisp,frukt, pannkakor. Sedan att det är väldigt nyttigt och ekologiskt gör ju saken bara bättre! Absolut mitt bästa köp matväg men nu är den slut så får ta och köpa en ny.
 
Så gott!

RSS 2.0