Going nuts

På begäran- här är receptet på kakan Going nuts. Mamma och jag bakade en super god kaka igår till mammas tjejmiddag eller okej mamma bakade... Den var i allafall himmelsk god och onyttig, haha. Men den var värd varenda kalori, så mumsig. Det är som en kladdkaka till botten och sedan är det jordnötskrisp som topping!  
Så här har ni receptet
 
Kladdkaka

75 g smör 
1.5 dl socker 
 0.5 dl kakao
 1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
 1 dl vetemjöl 

Jordnötskrisp

 300 g mjölkchoklad
 1 msk smör
 375 g jordnötssmör - crunchy
 3.5 dl rice krispies
 
Gör så här:
1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och låt det koka en stund så att det blir svagt brunt. Häll i socker, kakao och vaniljsocker; dra sedan kastrullen från plattan.
2. Tillsätt ägget och rör om väl. Sikta i mjölet. Baka kakan i en avlång brödform eller i en mindre ugnsform med bakplåtspapper i botten i cirka 18–20 minuter. Låt svalna helt.
3. Jordnötskrisp: Smält chokladen tillsammans med smör i en skål i 10-sekundersintervaller i mikron, tills det är helt smält. Rör ner jordnötssmör till en jämn konsistens och vänd sedan ner rispuffarna. Stryk ut smeten över kladdkakan och ställ kallt för att stelna. Skär sedan i fina bitar av valfri storlek.
 
(Lånad bild)

Dålig kvällshumor

Om ni har lika tråkigt som vi har ute i stugan så kan ni ju alltid lyssna på detta, haha. Jag dör så roligt, har totalt missat detta, så lyssna om ni vill skratta så att ni gråter. Eller så är det jag som har dålig humor, vilket fall som helst så är det värt att lyssna på!
 
 
 
Haha, skäms över att jag tycker att det här är så roligt.....

Girls night out

 
PARTY
Snygga outfits som inte skulle sitta helt fel! 

Fredag!

Veckans favorit dag är äntligen här!! Som jag har längtat, för har haft en tuff skolvecka. 
Ska ta och träffa Linn och Tove efter skola för en fika och sedan ska jag förbi gymmet en snabbis, för att sedan hem och duscha, packa. Checkar ut från stan och tar mig ut till stugan istället, skönt att få komma bort ett tag. 
Fast ska tillbaka till stan imorgon för ett frisörbesök och övningskörning, sedan kommer vi ha fullt hus i stugan då mamma ska ha tjejmiddag. 
 
På tal om inget så är idag en sådan dag då jag bara saknar min syster, skulle vilja hoppa på bussen och åka dit, köpa med oss sushi och ha en mysig filmkväll. Det kommer ju dröja ett tag innan hon kommer hit igen, så får nog åka ner dit, för vet inte hur det ska gå annars. Känner att det där med distanser, är så jobbigt! 
 
Kram
 
 

Back on track

Hallå! 
Fick precis en inställd lektion så passar på att blogga lite. Känner mig i allafall mig som den glada och vanliga mig igen, för kunde efter 1 veckas vila pga förkylning träna igår. Blev glad bara jag klev in genom gymmet, även om jag inte körde på så hårt utan körde lite kondition och mage så behövde jag min endorfiner! 
Så nu är jag tillbaka och börjar om, har hitills ätit bra och nyttigt vilket jag ska försöka hålla i nu. Började dagen med en smoothie och ett kokt ägg, bra start på dagen!
Det blir antingen ett IW pass efter skolan med mamma eller senare ikväll beroende på plats. 
Så nu kör vi, dags att bli den bästa versionen av mig själv!!!
 
 

New in

Var på Erikslund igår med mamma och lillebrorsan och fick med mig en träningstopp från Nike, en stickad tröja och denna snygga kofta! Är verkligen super nöjd, har velat haft en sådan men inte hittat den rätta så det var en självklarhet att den skulle få följa med hem igår. 
Älskar färgen! 
 
 

Sunday

Hejsan! 
Kom hem från Linnéa för liten stund sen, sov nämligen där inatt. Igår var det kulturnatten och min kompis Linn och hennes band skulle ha 2 spelningar så det kunde man ju inte missa! Blev i allafall en kväll med mat på spicy, lite reggae musik, hamnade mitt i ett heavy metal uppträdande, träffade nya människor, köpte med oss godis från Hemmakväll, kvällens häftigaste var att en killkompis vann 600 kr på att träffa ett löv med en pilbåge! Haha, det var min kväll i korta drag, hade i allafall en bra kväll och Linn och hennes band var så duktiga! 
Natten slutade med mig och Linnéa i en varsin soffa och en massa prat om allt och inget innan vi somnade.... 
 
Mina finaste tjejer! Vad skulle jag göra utan er? 
 
Haha, finner inga ord, bjuder på bilden... Men så här glada blev vi av godis, sugar rush på hög nivå! Hade inte ätit godis på väldigt länge om jag säger så.... 
 
///Linnea 

Torsdag

Har stannat hemma idag med, jag hade tänkt gå till skolan men kroppen samarbetade inte... Är inte frisk än så bättre att stanna hemma och försöka bli helt frisk för jag har tyvärr en tendens att gå med långdragna förkylningar i flera veckor. Vilket jag inte vill göra, längtar tills att börja träna igen, känns som om jag får börja om (igen) med både kost och träning för det här är inte bra i längden. Men inte så mycket jag kan göra åt det nu utan får ta igen det när jag kan träna. Hoppas i allafall att jag blir frisk någon gång, imorgon tänker jag gå till skolan oavsett! 
 
Lite egoboost, kan säga att jag varken ser ut eller känner mig så där just nu......

Sick

Hejsan! 
Är hemma idag, kände mig inte alls pigg imorse när jag vaknade upp snorig, hes (låter som om jag är en gammal knarkare), huvudvärk och bara allmänt hängig. Lika bra att stanna hemma då så att jag kan bli frisk, hatar dock att vara sjuk från skolan. Får super dåligt samvete och är rädd för att missa saker, har som tur var bara 3 lektioner idag men ändå. 
Fast som mamma sa det är viktigare att lyssna på kroppen och ja hon har väl rätt. 
Så därför tänker jag sitta och plugga järnet nu och bli klar med allt som ska lämnas in och redovisas framöver, först ut är en historiainlämning. 
Medan jag ändå är hemma ska jag försöka plocka undan lite kläder om jag orkar, för måste flytta över allt från pappa hit. Eftersom det är flytt på gång..... 
Måste pallra iväg mig till affären också och köpa mat och halstabletter, men som sagt först plugg! 
 
///Linnea 

Trött

Hej! 
Har hamnat i en period där allt är lite jobbigt just nu, är förlyld och kan inte träna, har mycket i skolan, är redan skoltrött, är trött på alla mina kläder, vill byta garderob, jag är inte alls redo för höstmörkret och vill mer än allt bara dra utomlands. Låter super negativ men har helt enkelt en sådan period då man inte känner sig på topp. 
Hösten kan ju vara mysig med halsdukar, ljus, mysiga fikor och filmkvällar osv så får försöka hitta på lite roliga saker. Hoppas bara att jag inte blir mer sjuk, vill verkligen träna så att jag kan få lite energi. 
 
///Linnea
 

Skoldags...

Good morning sunshines! 
Gröten är i magen och jag ska bara borsta tänderna innan det är dags att röra sig mot bussen till skolan. Hade så svårt att gå upp imorse, måndagar är verkligen jobbiga..... 
Det kanske har att göra med att jag satt uppe och plugga till sent igår kväll samt att jag börjar känna mig krasslig. 
Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk, har inte tid med det just nu. 
Har en lång dag och slutar vid 4, ikväll väntas träning (om jag inte blir värre) och plugg, the fabulous life of Linnea.
Har inte så mycket att säga utan ska röra mig mot bussen.  
Ha en bra dag! 
 
Bild på bästa klassen från skolfotograferingen i torsdags!

Home sweet home

Det kommer ske några förändringar framöver, kommer flytta tråkigt nog, då jag trivs så otroligt bra här. 
Men man får göra det bästa av situationen och sitter därför och tittar på lite inredningsaker, kommer få rätt så fria händer att inreda osv på det nya stället, så det ska bli roligt! 
Vet ju inte vart vi ska ta vägen än men skulle vilja inreda lite i New england stil. 
 
Sweet home
I den här stilen, tycker det är så snyggt! 

Söndag

Hejsan! 
Då var det söndag igen.... Skolveckan har bara flugit förbi, har haft prov, inlämningar, skolfotografering osv.
Nästa vecka blir ungerfär densamma så dagen till ära så måste jag plugga eftersom att det inte blev något plugg igår. Började dagen med ett IW pass med mamma och sedan var jag barnvakt åt mina underbara kusiner. Jag tog med dom till bio, vi såg på Monsters University i 3D, sedan köpte vi med mat från donken, tittade på ännu mer film innan lilltjejen somnade i soffan och kvällen slutade med att jag och Viggo spelade wii. Så när jag kom hem där runt 21.45 var jag super trött, somnade i soffan en stund och kvällen slutade med att jag låg i sängen med datan i knät. 
 
Tog en välbehövlig sovmorgon idag och har suttit och kikat runt på bloggar, kläder och inredning men nu är det dags att ta tag i plugget. Sedan blir det ett besök hos farmor, kanske jobb och träning också med Linnéa. 
 
Hörs senare! 
 
 
 
 

Sa ni fredag den 13:e?

God kväll! 
Har ni klarat er utan en massa otur idag? Det har inte jag, började med att jag missa bussen och kom försent till skolan, sen så har jag haft tekniska problem med datan, skulle iväg och träna efter skolan så gick till gymmet, bytte om och inser att kortet var hemma..... Så det var bara att gå hem igen, blev en vilodag idag. 
 
Men förutom det så har jag haft en bra dag, hade endast två lektioner och ett stort hål i mellan dom så lunchade på Sushi Yama med Emelie. Hon fyller nämligen hela 18 år idag, världens bästa vän!!! Kan inte förstå, hur fort tiden går, om 1 år är det min tur! 
 
Ska försöka lösa de tekniska problemen på datan och sedan ska jag faktiskt ta och sova, ska nämligen vara barnvakt hela dagen imorgon. 
 
Sushi!!

Onsdag

Hej! 
Har precis kommit hem efter en kort skoldag, hade bara två lektioner och den sista lektion var prov. Första provet för den här terminen så var ju en aningen nervös. Blir alltid det precis innan provet och stressar upp mig och försöker plugga in det sista precis innan man går in, inte så bra för brukar sluta med hjärnsläpp. Får hoppas på det bästa, tror inte att det här provet/testet är så betygsavgörande men såklart att jag vill göra bra ifrån mig. 
 
Eftersom att jag inte började förens 12 idag så hann jag med en powerwalk innan frukost och sedan hann jag göra  proteinplättar med jordnötsmör, gudomligt gott och nyttigt! Tanken var att jag skulle förbi gymmet en snabbis direkt efter skolan, hade med mig träningskläder men kände mig så slut efter provet så tog bussen hem, stannade och köpte lite vindruvor istället. Får se om jag lyckas ta mig iväg lite senare, har nämligen lite att göra, imorgon är det mattetest, skolfoto och sedan ska jag fixa mat ikväll och kanske köpa en ny cykel. 
Min cykel är inte cykelbar något mer, men den har fått ståt ut mycket genom åren så var kanske på tiden för en ny. 
 
Nej, nu sitter jag och babblar på om helt ointressanta saker så bäst att jag slutar! 
 

Counting stars

Bästa låten just nu! 
 
 
 
///Linnea 

Söndag

God morgon! 
Vi har precis avnjutit en STOR frukost, med både nygräddat bröd, ägg, yoghurt, grapefrukt, nutella, en massa pålägg m.m. så gott. Det var fullt hus i natt, med både kusinerna, min moster+sambo och mormor som stannade kvar under natten. Gårdagen var lyckad och det blev en massa god mat och musiklekerna var super roliga, fick kramp i magen när vissa skulle nynna låtar. Så det blev mycket skratt! 
Nu ska vi ta och byta om och ge oss ut i skogen, önskemål från kusinerna att leta efter svamp, så blir ett besök där och sedan har jag lite plugg att göra. 
Vi åker in till stan igen mot kvällningen och då blir det tacos och filmmys, mysig söndag och bra uppladdning inför den kommande skolveckan! 
 
///Linnea 
 

Snart- Kräftskiva

Bild tagen precis nu! 
Nu börjar folk trilla in, så nu väntar vi på att de sista ska komma sedan blir det dags för kräftor. 
Som jag ska äta, haha. Men det förtjänar jag, gick ut på en powerwalk på nästan 7 km tidigare idag så känns som om jag kan äta kräftor med gott samvete. 
 
Uppdaterar er imorgon! 
 

Dagens vill ha

 
Grey autumn
 
Lite snygga höstkläder som inte skulle sitta helt fel i min garderob! Är sugen på att köpa den gråa omlottkjolen, tycker den är super snygg! 

Lördag

Hejsan! 
Just nu befinner jag mig ute i stugan, det är strålande sol och sitter ute på vår mysiga altan och låter spotify rulla, härlig morgon! Tänkte snart bege mig ut och gå, det är så mysigt att göra det här, har nog att göra med att det är så lungt här ute på landet, ingen stadspuls om jag säger så. 
Sedan ska jag hjälpa mamma att fixa lite här, då det ikväll väntas Kräftskiva! 
Så det kommer släkt och vänner för kräftor, räkor, pajer och en massa lek och bus, har anordnat två musik tävlingar, denna ena ska man nynna låten och ens lagkamrater ska gissa vad det är för låt. Den andra tävlingen är musik från filmer och TV-serier som man ska gissa. Tror det kommer bli super kul! 
Ska försöka ta lite foton bilder, dock bara med mobilen men bättre än inget! 
 
Ha en toppen dag♥
 

Onsdag

God morgon! 
Är fortfarande hemma, då vi inte börjar förens klockan 12.45 idag. Inte ofta vi får sådana långa sovmorgonar, tror lärarna har halvplaneringsdag eller var det var. Så man klagar inte precis. Passade på att sova ut lite men tror ni inte att man vaknar vid halv 7 ändå? Låg i allafall och drog mit till 8 och gick upp och gjorde havregrynsgröt. 
Sedan så fixade jag lunch att ta med mig, ska nämligen iväg och träna nu med Linnéa innan skolan så då blir det lunch där. Slängde ihop en skinksallad, med lite av allt det som jag hittade här hemma. 
Har bara 1 och halv lektion idag så slutar vid 3 och då ska jag möta upp Emelie för fika och lite fönstershopping. 
Det börjar bli en liten tradition, men så mysigt, speciellt nu när vi går mot hösten, att sitta på kafér och dricka latte, hinna catcha upp och plugga lite! 
 
Men nu kom jag på att jag måste packa ner handduken, kan ju vara bra om ska duscha.... Sedan måste jag röra mig till gymmet. 
 
Ha en bra dag mina vänner! 
 
 
 

Oh shit it's monday

Hejsan! 
Behöver jag ens nämna att det var sååå jobbigt att gå upp när klockan ringde 06.00 imorse? 
Måndagar är inte att leka med precis, men klarade mig i genom den långa skoldagen, slutade vid 4. Sedan så åkte jag och mamma och fixade lite, hämtade ett paket, köpte min efterlängtade väska som jag bloggade om förut och sedan så handlade vi. Just nu sitter jag och försöker lära mig en engelska text utan till för ska nämligen ha en presentation imorgon och jag ska prata om min jobb-upplevese på HeliAir. 
Känns lite sådär att stå inför hela klassen och prata på engelska men det går nog bra, alla ska ju göra det och annars så är det bara att improvisera lite, haha. 
 
Så får helt enkelt vila från träningen idag, måste tyvärr prioritera skolan, men får köra på resten av veckan. 
Nu ska jag se hur det går med maten, magen kurrar och sedan blir det tillbaka till pluggandet igen. 
Man måste ju bara älska skolan, eller NOT!
 
Haha, stämmer rätt så bra på mig! 
 

Pannkakslunch

Behövde verkligen sova ut idag, vilket jag även gjorde! Så skönt, igår blev det ett besök hos Sanne i Karlstad, som en liten inflyttningsfest. Så delar av släkten satte oss i en bil och åkte dit, sedan blev det en promenad till stan, tittade i en massa mysiga inredningsbutiker innan vi gick tillbaka till lägenheten för lunch och fika! Blev en riktigt go-fika med både kladdkaka, muffins, en massa små kakor som hallongrottor och chokladflan, riktigt gott men hade matkoma resten av kvällen. Fick bara i mig lite yoghurt till kvällsmat, haha. 
Men det var i allafall roligt att få komma ner igen och se hur de har kommit i ordning, Sanne och J har de verkligen super fint! 
 
Så idag, känner mig jag mig utvilad och har hunnit med att städa här hemma och haft pannkakslunch med lillebrorsan. Han känner sig nämligen lite krasslig så vad gör man inte för brorsan!  Även om jag egentligen börjar med en ny grej idag så var kanske inte pannkakor det ultimata speciellt inte med sirapen.....  men får helt enkelt börja med det på riktigt imorgon istället (kommer ett inlägg senare om vad jag ska köra med ett tag framöver). 
Nu blir det plugg i några timmar och sedan ska jag utföra någon sorts träning, får se om det blir ett IW pass, gym eller bara en powerwalk.
 
 
 
 
 

RSS 2.0