Grattis pappa!

Idag fyller min kära pappa 49 år, tänk om 1 år blir han 50! Tyvärr så är jag ju i Sälen så kan inte gratta honom, men grattis på födelsedagen. Min björn pappa som alltid tar hand om oss på sitt lilla tokiga vis, alla hans konstiga skämt och idéer! 
 
Fina pappa!
 

Nästa- Sälen

Så nu sitter jag här färdig packad och klar och vi ska snart ta och röra oss. Kommer dock att åka ett annat färdmedel än bil, berättar med sen och är lite nervös kan jag erkänna. Men det kommer nog att gå bra, vi får stugan vid 4 och sedan blir det skidor hela helgen, åker hem igen på söndag. Så nu hoppas jag på fint väder och fina backar så blir nog det toppen! Medan jag springer och packar ner det sista, kom på att jag har glömt tandborsten, haha så kan ni se lite bilder från lite blandade skidresor som jag har gjort:
 
 
Ha det bra så ses vi på söndag!

Fika som blev träning

Hej på er!
Har haft en väldigt effektiv dag, fick en drop in tid hos min frisör så att jag äntligen kunde fixa min utväxt och klippa bort slitna toppar, det var det studiebidraget.... Men det var så värt det! Sedan skulle jag träffa Tove för en fika men det blev istället ett besök på gymmet, med två saknade tjejer Tove och Linn. Skönt att få prata, det tar ett tid mellan gångerna vi ses men det är så det är när alla går olika skolor och så. Tycker i allafall att det är bra att det inte känns som en evighet sen när vi väl ses utan det känns nästan som om det vore igår. Tur att de fortfarande finns kvar i mitt liv för är det något jag inte tycker om så är det tjejdraman. Men som sagt det blev ett hårt pass på gymmet och vi körde på bra med mage och armar, så hoppas ni har träningsvärk imorgon för det kommer nog jag ha! Så detta får vi göra om tjejer♥
 
Åker som sagt till Sälen imorgon, vilket ska bli jätteskönt att få komma bort lite och bara åka skidor och ha det roligt! Ska försöka hinna med att tidsinställa lite men första prio är kanske att packa och sedan sova!!
 
Här är dom, Tove och Linn när jag lärde dem att åka skidor i Romme, det var en rolig dag det!

26 Februari

God kväll på er! 
Sitter just nu i soffan med datan i knät och läser bloggar och ser på TV, idag var jag hos min farmor och hjälpte henne med lite saker. Hon gödde upp mig med en massa mat och semlor, mums! Men det behövs ett hårt träningspass imorgon, har så träningsvärk i mina smalben sen IW passet och 1 mils promenad igår. Fast imorgon blir det sista träningen innan jag åker till Sälen på torsdag. Hoppas på fint väder och bra backar! 
Gammal bild på mig och Farmor, när vi var i Alcudia för snart 3 år sedan!

Sunday

Hej på er! 
Äntligen så har man lov och har bara tagit det lungt, så skönt! Började dagen med att åka iväg till gymmet med pappa och Barbro, sportiga familjen. Haha, skämt åsido men vi tränade och jag visade Barbro några övningar med TRX banden, det är ett par övningar som är så jobbiga! Sedan har jag tagit en lång dusch och tvättat håret, inpackning osv. Så nu sitter jag och väntar på mat B lagar stek vilket tar några timmar, är vrålhungrig! Annars har jag inga planer för dagen ska ta och titta på en massa serier som jag inte har haft tid med att se och sedan blir det nog en långpromenad med Allis. Får helt enkelt se vart denna lugna söndag tar mig!

I skolan

Sitter just nu i skolan och slutar om 45 minuter, då ska jag äntligen iväg och träna. Hade tal idag och det gick bättre än vad jag trodde, eller jag hoppas det i allafall. Var så nervös innan men när jag väl började prata så flöt det på rätt så bra. Jag har fått positiv feedback nu under dagen vilket har varit jätteroligt. Så nu ska jag fira det med att träna och sedan blir det att börja plugga inför provet på torsdag. Plugg, plugg och mer plugg. Lite chockerande att vi får sportlov på fredag, vilket ska bli så skönt! Måste dock plugga lite då med, men det tar vi då!

Måndagsbarn

Hej på er! 
Jag har kanske som ni har förstått väldigt mycket i skolan just nu, ska bland annat hålla ett informativt tal imorgon, tänkte prata om förebilder. Men är så nervös och har just nu panik då jag inte kan det utan till än, har svårt att memorera allt. Sedan har jag även ett stort historia prov på torsdag som också oroar mig då vi får ha med boken, så har därför en känsla av att provet kommer att innehålla stora och svåra frågor. Sedan är det lite inlämningsuppgifter som ska in osv. 
Idag blir det ingen träning då jag måste plugga och sedan ska jag till pappa så behöver packa, men tänkte försöka ta mig ut på en promenad sen ikväll med hunden och medan det kan jag hålla talet för mig själv. 
Annars så är det väl bra med mig, Sanne är här och besöker oss, hon kom i lördags och åker hem imorgon så spenderar lite tid med henne, får passa på dom få gångerna hon kommer hem. Idag lunchade vi på Sushi yama, så gott! 
 
Bjuder på en gammal bild, där jag inte hade några bekymmer eller var stressad! 

Fettisdagen

Jag säger bara är det fettisdagen så är det, struntar i alla regler och unnade mig med en semla framför Maria&Mindy best friends forever. Som tur var så hann jag med ett snabbt träningspass, körde lite mage och sprang på löpbandet! Skönt det, nu ska jag ta och lägga mig i tid till i skillnad från igår kväll då jag kom i säng efter 12 inte så bra, var så trött i morse att jag inte vaknade av allarmet så nu går jag och lägger mig! 
 
Sveriges godaste bakverk enligt mig!

Söndag

Sitter och tar det lungt i soffan, eller har gjort det hela helgen känns det som. Har bara tagit det lungt, igår blev det en lång promenad på isen med Allis, våffel lunch, handla mat, fixa lyxmiddag och melodifestivalen. En perfekt lugn lördag! Har inga speciella planer idag, ska kanske ta och jobba och träna med Linnéa annars så ska jag försöka ta och plugga lite. Även jag som står för maten idag, då Barbro har åkt till veterinären med Allis, vi misstänker att hon har fått urinvägsinflamation, stackarn. Hoppas det inte är något allvarligt med henne. 
 
Tillbaka till mat, ska göra något med lax, har ni något förslag? 

Tisdag

Hejsan! 
Hur har eran dag varit? 
Jag har gått i skolan, tisdagar är alltid sega, har en massa tråkiga lektioner. Men men, efter skolan drog jag iväg till gymmet, körde lite uppvärmning på löpbandet i ca 10 minuter, sprang då relativt fort, sedan körde jag styrketräning och fokuserade på ben och rumpa. Sedan tog jag en promenad hem från gymmet som tog ca 25 minuter och när jag kom hem så fick jag gå ut med hunden. Så styrka och en dos vardagsmotion har jag fått in idag, har även ätit var 3:e timme idag! Det går framåt! 
Så sant!

Stolen

Hyrde denna film med mamma och brorsan i torsdags, den var helt okej, lite som filmen Taken. Nicolas Cage och Malin Åkerman var två av huvudrollerna, roligt att det går bra för Malin, hon är ju med i rätt så många stora filmer nuförtiden. Även om jag kanske inte gillar allt hon har gjort så är det ändå inspirerande att hon har blivit så stor intenationellt! 
 
 
Här är trailen! 

Allt eller inget

Måndag, ny vecka och nya tag som brukar säga och idag så är det verkligen så för mig. Har alltid varit en sådan person som antingen går in i något till 100% eller inget, har alltid svårt att hitta ett mellanting. Så är det för det mesta med mig, skolan, träning, kost osv. Nu på senaste tiden så har jag verkligen slarvat med kosten, ätit rostat bröd till frukost, massa choklad, läsk och andra snabba kolhydrater. Vilket jag vet att jag inte mår så bra av, får jätte lätt blodsockerfall och blir hungrig vilket leder till att jag småäter osv. Men nu så har jag bestämt mig att en gång för alla ta tag i kosten. För det spelar ingen roll hur bra eller mycket man tränar för så länge man inte sköter kosten så kommer man inte att märka några resultat. Så nu har jag bestämt att kickstarta detta nya hälsosammare liv, det är några i klassen som har börjat äta och träna efter fitnessfighten. Fitnessfighten är ett effektivt sätt att kickstarta sin träning  som börjar varje månad och man får ett kostschema och träningsschema, detta kostar såklart men nu hade jag inte tänkt att betala utan det finns många som har gjort FF och lagt upp scheman på bloggar. Blev så inspirerad av tjejerna i klassen som har vågat eller snarare bestämt sig för att genomföra detta, då jag och min syster många gånger har pratat om att gå med i FF. Så tänkte jag kan ju testa på lite nu och sen så kanske jag köper en omgång på riktigt sen. Dock så tänker jag göra detta lite på mitt sätt när det gäller träning och kost och endast använda FF som en mall. 
 
Så vad är det jag kommer att göra?
•Jag kommer att försöka äta mer regelbundet, alltså var 3:e timma. 
•Dra ner på kolhydraterna och äta mer protein och grönsaker (viktigt att inte utesluta något, vi behöver allt i bra mängder). 
•Sova mer!! 
•Dricka mer vatten (inte dricka läsk, saft, juice)
•Undvika sötsaker som godis, chips, kakor m.m. Frukt är ju faktiskt också gott! 
• Sedan till det viktigaste träna, försöka att röra på sig minst 1 timme om dagen, i form av promenader, gym osv. För att hålla kroppen igång, jag sitter ju väldigt mycket om dagarna framför datan både i skolan och om kvällarna så det är extra viktigt för mig! 
 
Så nu kör vi och jag startade detta med att köpa lite nya träningskläder idag som en motivation, lite dumt att lägga ner halva mitt studiebidrag på träningskläder kanske, men ser det som en investering!! 
 
 
Vilket långt inlägg det blev, men är ni med mig nu?!

Det är du och jag!

Ikväll är det bara jag om min choklad som gäller. Tur att det inte är förrens på måndag jag och Linnéa ska börja köra hårt, men mer om det i ett annat inlägg nu ska jag fortsätta kvällen i soffan efter att ha sett på melodifestivalen.

Ha en fortsatt mysig kväll!

Scream and Shout

 
En bra låt, så här på fredags kvällen, nu åker jag ner på stan och möter upp Linnéa, ha en bra kväll! 
 
KRAM 

1 Februari

Hej på er! 
Fredag, idag och jag kunde inte vara gladare, för det första så har jag studiedag. Startade den med ett tränings pass på friskis, klockan 7 imorse. Sedan gick vi och åt frukost på sportköket, en bra start på dagen! När jag kom hem så hade jag lite spa, ansiktsmask, hårinpackning, noppa ögonbrynen, raka benen, smörjde in mig i härliga body lotions osv. Så skönt och välbehövligt, känns att det var ett tag sen jag tog hand om mig. 
Sedan så har jag bakat bröd åt min mormor som har brytit handleden, jag och mamma hälsade på henne igår och då hade jag bakat en sockerkaka och då så sa hon att de hon saknade mest var nybakat bröd och kakor. Så nu har jag bakat hennes favorit bröd. 
Har även städat lite här hemma och tänkte ta och platta håret och sedan gå ut på en promenad och passa på att lämna en film vi hyrde igår. Sedan ikväll blir det att äta nere på stan med Linnéa och dra vidare och fira Linn, hon fyllde år i måndags. 
 
Känner mig så glad och nöjd idag, ni vet när man bara har en sån där bra dag och inte kan sluta att le? 
 
Föresten här är min nya hårinpackning har hört så mycket bra om den så tänkte att det är värt att testa: 
 
Förlåt för ett osammanhängade inlägg men hade mycket att berätta! 
 
 

RSS 2.0