The Vow

Igår såg jag på en film som jag har velat sett ett tag, The Vow heter den och handlar om ett gift par som är med i en bilolycka, hurstrun vaknar upp senare upp på sjukhuset och känner inte igen sin man. Haha, vilken bra beskrivning så utförlig och detaljerad..... Ni får ta och se på trailen istället:
 

En fin och känslosam film som verkligen är sevärd och dessutom så är ju snyggingen Channing Tatum med, jag tycker att han är så bra i kärleks filmer, han är ju också med i Dear John som jag också tycker väldigt mycket om!

Vilken dag!

Det känns som om att jag har hunnit med så mycket men ändå så lite idag. Var helt ledig från skolan då det inte var några lektioner idag, började min morgon med en sovmorgon, åt frukost och tog det bara lungt i soffan, sedan cykla jag iväg till friskis för ett IW lunchpass, cyklade förbi Ica på vägen hem och köpte keso, hem och duscha och slänga i mig lite mat. För att sedan ge sig ut i regn/snövädret igen och cykla till frisören, var där i 2,5 timmar. Sedan hem igen, såg på en film, lagade mat till mig och lillebror, boka tågbiljett till Stockholm och sedan plugga. Puh, det där var hela min dag det! Så nu sitter jag och bloggar och skriver om antiken till en gruppuppgift i svenskan. Ska avsluta den och sedan röra mig mot sängen. Är helt enkelt slut som artist som man brukar säga och imorgon är det skola igen, eller ja en lektion tror jag att jag har men ändå. 
 
Här har ni en jätte dålig bild på hur mitt hår blev, färgade utväxten och gjorde några slingor. Jag är i alla fall jätte nöjd och känner mig äntligen som människa igen!
 
Sov så gott!

24 November

Idag är det exakt en månad kvar tills julafton, tänk så fort tiden går! Här hemma är det ingen sovmorgon för idag blir det en tripp ner till Karlstad igen. Fast denna gång följer jag med mamma, U och lillebrorsan skönt att slippa åka buss och sedan är det bara över dagen. Det ska i allafall bli mysigt att få träffa syrran igen, när vi kommer dit blir det lunch och sedan vill mamma ner på stan och så ska vi bara umgås och ha det trevligt. Nu ska jag ta och borsta tänderna och sedan kommer de och hämtar oss. 
Ha en bra dag! 
 
Jag och syster!
 

Hår tips

Jag måste erkänna en sak..... Det är nämligen så att jag är lite smått beroende av mitt hår, jag vet inte vad jag skulle göra utan det! Sitter nästan alltid och håller på med det, snurrar hårslingor, gör små flätor och ja you name it. Det spelar ingen roll vart jag är eller vad jag gör håller på med det ändå, speciellt när jag ser på TV, lyssnar på någon eller bara är uttråkad. Fast sen så är jag kanske inte så snäll mot mitt hår då jag under mina dar har färgat, tonat, blekt osv, och använder plattången lite för mycket. Händer ju även att jag fönar eller lockar håret (ja fast att jag har lockigt hår, det blir andra lockar). Så har i allafall börjat ta hand om det lite mer och detta är lite produkter jag tipsar er om! 
 
Mirakel oljan från Lánza, som gör håret lent och tror till och med att det är lite värmeskydd i det om jag inte minns helt fel. Men verkligen något jag rekomenderar, kan ha i det både i fuktigt hår in styling, men även i torrt hår, det fungerar i alla lägen. Min mamma köpte denna på en frisörsalong, men det finns kanske på Åhlens eller Kicks också? 
 
Värmeskydd från Wella som skyddar och stärker håret under användning av värme (hårfön,plattång,locktång. Jag  sprutar i det lite här och var i håret innan jag stylar det och ett stort plus är att det luktar väldigt gott! Köpte även denna på en frisörsalong men min är snart slut och är sugen på att prova på en ny. Jag tycker om den här men alltid roligt att testa nya saker så får se vad nästa inköp blir!
 
 
 

Gästboksinlägg- Tre saker ni inte visste

Hejsan hoppsan!!
 
Jag heter även Linnéa och är Linneas super snälla vän. Jag tänkte göra ett litet blogg inlägg då jag tycker Linnea inte uppdaterar tillräckligt ofta. Vi får väll se hur detta går, då jag inte är en bloggare. Så jag tänkte att ni kanske ville veta lite saker om Linnea, och som en av hennes närmaste vänner så har jag lite inside information. Så här kommer tre saker som ni kanske inte visste om min söta kompis.
 
1. Linnea är ganska envis av sig och vill helst ha det på hennes egna lilla vis. Det har hänt under de snart fem åren jag känt Linnea att vi varit tvungna att göra något arbete ihop i skolan, det finns en signatur sak hon gör när hon inte riktigt tycker om det jag/vi skrivit. Hon läser väldigt länge och sen så kommer det ett "mmmmm" och så läser hon lite till, då vet man att hon inte är nöjd :P
 
2. Under dessa fem år av våran vänskap så kan jag säga att jag nästan aldirg har hört Linnea svära. Så när det väll händer så vet man att det är en big deal. Kommer ihåg en gång när vi skulle ta bussen hem till mig och vi, sen så när det blev vår hållåplats så tryckte vi på stopp och gjorde oss beredda att hoppa av men där står vi och ser hur bussen åker förbi. Chokade var vi nog båda två men Linnea var nog ganska förbannad också för då nästan för första gången så svär hon rakt ut, fastän det står människor runt omkring oss. Vi går av på nästa hållplats och hela vägen hem till mig får jag höra den ena efter den andra svordomen. Det lät lite så här "jävla fitt buss" Det var nog ett av de roligaste stunderna i våran vänskap och ett minne jag aldrig kommer att glömma bort.
 
3. Nu tycker jag att jag ändå varit ganska snäll i den information ni fått reda på om linnea så nu tänkte jag avsluta detta men en lite mer pinsammare grej. När jag för första gången fick höra det här trodde jag att jag skulle kissa på mig. Det var så här att när Linnea var mindre så förstod inte hon varför hennes bror hade en litte grej där nere och inte hon. Så hon frågade hennes pappa och fick då veta att hon tappade den i skogen när hon var mindre, linnea blev väldigt ledsen och trodde att hon skulle hitta den ifall hon verkligen letade efter den, från och med den dagen så letade hon efter sin borttappade grejsimojs varje gång hon var i skogen. Hur gulligt är inte det? 
 
Jaja, det var allt ni får veta nu. Hoppas att ni tyckte om det.
 
//Linnéa den andra

God morgon

God morgon! 
Har inga lektioner idag vilket betyder att jag är ledig! Skönt, då hinner man göra en massa saker, ska snart ta och cykla iväg till Friskis för att jobba och sedan ska jag och Linnéa gå på ett spinningspass. Hur ska det gå? Kommer inte ihåg när jag sist gick på ett, så ja jag lär ju vara lite smått död efter det, eller i allafall svettig. Nej, men jag och Linnéa får helt enkelt peppa varandra! 
Men nu ska jag ta och packa träningsväskan, så vi hörs senare!

Tisdag

Hade bara en lektion idag, så skönt när de mesta av mina lärare är borta i Österrike och Etiopien, för detta betyder två veckor med nästan inga lektioner. Har självklart en massa uppgifter att göra men skönt att plugga hemifrån. Lagade lite lunch när jag kom hem och nu ska jag ta och plugga lite, ikväll blir det att träna och se på Portkod 1321! 
Dagens lunch, gjorde en sallad med innehållet: bland sallad, gurka, avokado, salami, valnötter och parma ost och lite balsamvinäger! 
 
Hörs lite senare

Mys helg

Sitter just nu i skolan och väntar på att engelskan ska börja om en timma och sen så slutar jag! Känns ändå helt okej att det är måndag igen för jag har haft en riktig mys helg. I lördags var jag på julmarknad med mina kusiner, en av mina mostrar och mormor, fick lite julkänslor. På kvällen gick jag på Breaking Dawn 2 med Emelie och Linnéa efter det så åt vi på spicy. Filmen var enligt mig den bästa av alla filmer så trots att det är sorgligt att det är över så uppfyllde den mina förväntningar. Igår tog jag det bara lugnt och sedan så kom pappa och B o hämta mig och lillebrorsan, jag åkte åter igen till bion men denna gång blev det senaste James Bond filmen Skyfall, den var riktigt bra!
 
 
///Linnea
 

Torsdag

Hejsan! 
Har haft en mysig eftermiddag, mamma hade tjejmiddag med några av en hennes vänner så hjälpte henne att förbereda och så. Hade tänkt att dra iväg och träna men åkte ut och övningskörde 1 timme istället och jag kan faktiskt säga att det börjar gå väldigt bra nu! Körde hemifrån till Irsta och sedan hem igen, åkte till någon kyrka också i skogen. Så fick testa på att köra riktigt skarpa kurvor i mörker! Nu har jag bara suttit och kollat på The walking dead och ätit annanspaj som jag bakade åt mamma och hennes vänner. Så bra gick det att ha diciplin med kosten, men men ibland får man ju unna sig, tur att jag ska träna imorgon! På tal om The walking dead så följde hela första och andra säsongen slaviskt med pappa och lillebrorsa så nu måste man ju se klart på detta, har dock bara hunnit med några få avsnitt ur tredje säsongen. Men spännande är det!
Nu ska jag ta och sova och imorgon vankas det lite sovmorgon och FREDAG!
 
Sov gott!

Glitter och Glamour

Något som verkar vara väldigt inne nu i höst och vinter i klädesväg är glitter, paljetter, kristaller. Det ska helt enkelt vara glitter och glamour och bling bling! Vet inte riktigt vad jag tycker om trenden, det är nog finast till fest och kanske inte något man går runt med i skolan. Men tycker absolut att det är snyggt och något jag tänker satsa till jul och nyår. 

 
 
 
Kram Linnea
 

Träning

När det gäller synen på träning och framför allt tjejers syn på träning, så har många på något konstigt sätt fått för sig att man blir biffig av att styrketräna, att man får stora ben av att spinna, att man kan punktförbränna osv. Jag har också varit där men nu när jag har börjat träna igen så vill jag klar göra vissa saker som jag också hade problem med förut. Obs: Jag är inte utbildad inom träning och hälsa, utan talar endast från egna erfarenheter och saker som jag har läst på träningsbloggar och andra träningsforum. 
 
- Man blir stor av att styrketräna. Detta är en MYT! Kvinnor bör inte lyfta vikter för det gör dem grova.Du måste verkligen överprestera för att se stor ut, kvinnor har dessutom för mycket östrogen i kroppen. Styrketräning hjälper i stället att bränna fett. 
 
-Om man gör 100 sit ups om dagen blir man av med fett på magen och får magrutor. MYT! Det går inte att punktförbränna fett, utan det handlar om att träna hela kroppen så och äta rätt så kommer man minska fettet på kroppen. Konditionsträning, vardagsmotion och styrketräning är det som gäller.
 
-Kosten är minst lika viktig som att röra sig. För om man i slutändan stoppar i sig en massa skit så kommer man inte märka några resultat. Se till att ha en balanserad och stabil kost och ät flera gånger om dagen, frukost, lunch, middag och mellanmål mellan målen!
 
Så nu kan vi bara ta och börja träna för kroppen och för själen!
 
 

Too cool for school

Sitter på min sista lektion som är religion och väntar på att den ska sluta. Känns verkligen som att den här skol dagen aldrig vill ta slut. Ska gå ner på stan och fixa lite ärenden efter skolan (vad vuxen jag lät, kan de ha något med julklappar att göra?). Haha, älskar mitt diskreta försök att vara hemlig. Får se vad jag gör ikväll, kan behöva plugga och skulle vilja hinna träna också, men får helt enkelt se vad jag hinner med. 
 
 
Bjuder på en bra låt istället, har brist på inspiration!

Måndag

Hejsan! 
Sitter just nu och ser på en film som går på TV men ska snart ta och hoppa in i duschen. Känner mig lite äcklig var iväg och tränade med mamma tidigare ikväll, kom hem vid 9. Så borde kanske hoppa in i duschen innan det torkar in, nej men usch! Haha, på tal om något trevligare så var jag, Emelie och Linnéa och hämtade biljetter till Breaking Dawn 2 så på lördag är det äntligen dags att se den sista filmen. Eller äntligen, det är sorgligt också eftersom att det just är sista filmen! 
 
Nej nu ska jag ta och skynda mig, som tur är så börjar jag vid 9 imorgon så jag hinner sova lite i allafall! 
 
God natt!

Fredag!

Sitter på historia lektionen och håller på att somnar, är jätte trött helt enkelt. Denna vecka har gått fort och varit intensiv men nu är det äntligen fredag och slutar om en timme! Ska då gå på stan med Linnéa och Emelie, vi ska shoppa och planera när vi ska se på Breaking Dawn 2 som vi ska se på nästa vecka. Sedan drar jag och Emelie iväg och tränar och sen ikväll ska jag kanske gå på bio med pappa och lillebrorsan! Men nu ska jag se tilla att lyssna lite på lektionen igen, tur att jag har antecknat och att jag har lätt för historia. 
 
En slängpuss på er för att de är fredag!
 
 

Snart nyår

Sitter och kollar på jul/nyårsklänningar, jag vill för en gångs skull vara ute i tid. Men det är så svårt för det finns så många klänningar och jag vet inte rikigt vad jag vill ha. Här är några jag har tittat på, vilken är finast? 

Kommentera om vilken klänning ni tycker är finast!

Onsdag

Sitter på svenska lektionen och slutar om 10 minuter. Började vid halv tolv och slutar vid halv två, skönt med en kort idag. Ska då iväg till friskis och jobba och träna med Linnéa. Sedan blir det hem och plugga. Har inte så mycket mer att skriva så slänger in en bild som Emelie tog på mig under en liten photoshoot, hon är så duktig på att fotografera! 
 
Egoboost!
 
Kram

God morgon

Har börjat dagen med lite havregrynsgröt och nu står jag och fixar mig till denna glada låt! 
 

Längtar tillbaks till sommaren när jag hör denna låt och den har dessutom fastnat i huvudet, skyller på Sanne för det, hennes nuvarande favoritlåt!

Måndag

Då har skolan börjat igen och ja det skulle ju vara skönt med lite längre lov men lika bra att sätta igång med allt plugg igen. Har i allafall haft ett mysigt och lugnt höstlov, varit hos Sanne och sedan bara umgåtts med familjen och så. Sen i lördags var det ju lite firade i form av en halloween fest för min mamma och min moster som har fyllt år och fyller år.
 
Så det finns inte så mycket mer att säga förutom att jag har varit jätte dålig på att ta hand om mig själv, med det menar jag med mat och träning och så. Har frossat massa onyttigheter som kärleksmums, tårta, chokladbollar, MAX, you name it, allt det som jag inte brukar äta och det med att inte träna så mycket är en dålig kombination.  Nu vill jag komma tillbaka, liksom back on track. Jag började det ganska bra idag då jag tränade imorse innan skolan och det var jobbigt. Men första gången är alltid jobbigast, får helt enkelt bara börja om och får tänka att detta har bara varit en svacka men det betyder inte att jag inte kan komma tillbaka. Får hålla er uppdaterade om hur det går men nu ska jag ta och sova, är super trött! 
 
Här har ni en bild på Emelie och mig från i lördags! Hon som skelett och jag som ängel, bästisarna som the perfect couple? Haha.

Sneak peak

Här har ni en sneak peak på min halloween outfit som jag kommer att bära ikväll! 
Kan ni gissa vad jag ska vara för något? Ni får se bättre bilder imorgon!

Halloween

Drar ut till stugan nu för att fixa inför ikväll för då vankas det halloween fest! Här hinner man inte landa hemma, har bott i en en väska den senaste veckan, men kommer hem imorgon igen! Det ska i allafall bli jätte roligt och så kommer Emelie ut tills ikväll också! Ni får en sneak peak på min outfit lite senare. Men ni får ha en bra dag!

RSS 2.0