Helgen

Hejsan! 
Är sitter hemma i stan just nu och ska ta och plugga järnet, men tänkte bara uppdatera er lite. Igår var det lillebrorsans konfirmation, vilket var jättefint, kan inte förstå att jag själv konfimerades för 2 år sedan. Tiden går så fort! Efter konfirmationen i kyrkan så åkte vi hem till pappa för att fika och så med släkten på pappas sida. Sedan på eftermiddagen/kvällen åkte vi ut till stugan där mamma och den sidan av släkten väntade på oss, vi premiär grillade och åt tårta igen, haha. Sedan så sov vi där, mitt i renoveringskaoset.
 
Dock så blev det en annorlunda nattsömn, var rätt så trött igår så gick och la mig vid halv tolv och somna direkt. Runt halv 4 så hörde jag att Kezo sprang runt och härja på rummet, han sprang verkligen runt och eftersom att vi håller på renoverar så har vi en massa kartonger och möbler i mitt och Oscars rum så tyckte jag att det var lite konstigt att kunde springa runt så mycket. Så jag tänder sänglampan och nedanför mig så sitter Kezo med en..... DÖD MUS! Kezo hade alltså sprungit runt och jagat och sedan dödat den, så då satt han och lekte med kroppen. Så äckligt! Han var självklart stolt och ville visa upp den för mig så då försökte han kasta upp musen i min säng. Där så flippade jag ut och sprang ner och hämta Ulrik. Ni kan ju undra hur det kunde komma sig att det fanns en mus, men i rummet bredvid som är det rummet som vi renoverar så håller vi på att ta bort golv. Så den har troligtvis kommit in i något hål och bott där under vintern.... Så hade lite svårt att somna om igen, men det gick. 
 
Men nu är jag i allafall hemma igen och ska plugga, har NP imorgon och religionsprov på tisdag och har inte pluggat något alls... Suck! 
 
Storasyster Sanne, lillebror Oscar och jag igår! 
 
 

Torsdag

Hej på er! 
Så nu är sista NP i svenska gjort, jobbigt var det men skönt att det är över. Fast resten av dagen gick väldigt segt, eller ja efter 3 timmars skrivande så var i allafall jag trött. Vet att det var fler skolor som fick sluta efter provet, skönt för dom. Haha, nej nu låter jag alldes för bitter. När jag kom hem så åkte jag, mamma och lillebrorsan till Lager 157 och fick med mig en fin blus jag har tittat på några gånger. Får ta och visa den någon dag. Hittade en massa fint där men får åka tillbaka när jag har fått studiebidraget. Sen det bästa på hela dagen är att min syster har kommit! Så vi har ätit lite lax och sedan så har jag syndat, jag skjutsade Sanne på cykeln till affären och köpte 1 kilo lösgodis, då det var extrapris. Opps.... Blir en sommar i vassen igen då, haha. Nej, men vafan har skrivit NP idag och vart så sugen när jag såg att det var flera i klassen som hade laddat upp med godis, själv hade jag med vindruvor. Sedan har jag den roliga veckan och då förtjänar jag lite godis. Vi förtränger att det blir en massa tårta och fika på lördag också. Men ibland så får man unna sig, får bara träna lite hårdare nästa vecka! 
 
Ska ta och plugga inför naturprovet imorgon och sedan ska jag sätta mig i soffan med resten av familjen och bara njuta av att alla är hemma och äta godis såklart! 
 
 

Stressigt

Har egentligen inte tid att blogga men behöver en liten paus. Just nu så har jag alldes för mycket att göra och för lite tid, känner som många andra i min klass att stressen aldrig lämnar en och att sommarlovet kommer att vara väl behövligt. Känns inte så kul att man får höra att tvåan i gymnasiet är ännu värre.... Veckorna som kommer är fyllda med Nationella prov, vanliga prov, redovisningar, läxförhör osv. Imorgon har jag som jag skrev förut NP i svenska i 3 timmar och på fredag naturprov, på måndag NP i spanska, tisdag religionsprov och svenska redovisning, nästa fredag NP i engelska..... Listan kan göras lång och utöver detta så kommer min kära syster imorgon och ska vara här under helgen för på lördag konfimeras Oscar. Det ska bli jättekul men känns ändå stressigt, hur ska jag hinna allt plugg, samtidigt som jag vill spendera tid med min syster, lillebrorsans konfirmation (har inte ens köpt present och har ingen aning om vad jag ska ha på mig), sen vill jag gärna andas, leva, träffa vänner och träna där i mellan. 
Nej, det är tufft just nu men får helt enkelt försöka blicka frammåt. 
 
 
 

23e April

Hej!
Sitter just nu i soffan och ser på The following samtidigt som jag försöker plugga natur, går sådär... Haha, har lite svårt att fokusera, har prov på fredag. Sen idag hade jag NP i svenska, som tur var så var det läsförståelse. Det är ju bara att läsa och svara på frågor så hoppas det gick bra, har nästa nationella prov på torsdag och då är det uppsats som gäller. Blev ingen träning idag då jag kom hem från skolan vid 5 och sen dess har jag pluggat och ätit mat.
Nu ska jag ta och fortsätta och kolla på den här hemska och läskiga serien, tur att lampan är tänd, haha.

///Linnea

Ta mig till sommaren

Har just nu hål och sitter och drömmer mig bort till värmen i brist på annat att och i längtan på sommarlovet. 
Här kommer lite inspirationsbilder: 
 
 
 
///Linnea
 

5 km och en tallrik gröt senare....

Hejsan! 
Hur har er dag varit? 
Vaknade upp i Barbros stuga och sedan blev det frukost innan vi åkte in till stan igen, då blev det lite städning och lunch i form av kycklingpytt och ett stekt ägg, ibland är husmansmat gott eller i allafall enkelt. Sedan rörde vi oss för ett snabbt besök hos farmor och sedan till Kolsva för lite födelsedagsfika, mums! Tog en bulle och en bit av pinocchiotårta, nostalgi! Nu ikväll drog jag och B ut på en löptur i solnedgången, det är verkligen så fint, blev en slutsträcka på lite mer än 5 km. Men det var tungt, börjar nämligen känna av pollen, är lite känslig så imorgon blir det att köpa ny pollenmedicin. 
 
P.S Såg att det är några nya som har hittat hit och hoppas att ni stannar! Kärlek till er! 
Här får ni en osminkad jag, för någon vecka sen!
 

Älskar lördagar!

God förmidag! 
Vaknade strax efter 9 och gick då ut på en powerwalk på 5 km i det soliga vädret, äntligen lite sol efter allt regn! Det var i allafall skönt att få D-vitamin och svettigt går väldigt fort för att få upp flåset. När jag kom hem igen var jag hungrig som en varg. Så vad händer idag då mina kära vänner? Ska först ta tag i lite plugg och sedan funderar jag på att dra till gymmet och på eftermiddagen ska vi ut till Barbro´s stuga. En mysig lördag helt enkelt. 
Dagens frukost, kvarg med bär och kokosflingor och sedan ett kokt ägg! 

Tisdag

Hej på er! 
Har en kort skoldag idag, endast en matte lektion så slutade vid halv tio. Sedan satt jag kvar en stund i skolan och pluggade lite historia med Linnéa i väntan på att stan skulle öppna. Hade nämligen lite saker jag behövde fixa, sedan tog jag mig hem och lagade omelett till lunch och slappade i soffan. Vilket var väldigt skönt då jag har känt mig så seg idag, tror det beror på vädret. Det har varit grått, dimmigt och fuktigt hela dagen och ja jag blir nog påverkad av det, mår som bäst när det är soligt och varmt. Men gick i allafall ut med Allis och nu sitter jag och försöker göra klart en laborationsrapport i naturkunskapen vilket går rätt så dåligt, men men det är bara att bita i det sura äpplet som man brukar säga. I skrivande stund så äter jag lite mellis, blev kesella med bär och laddar upp med energi för om 1 timme ska jag och mamma iväg till Friskis för ett pass. 
 
Innan jag rundar av detta röriga inlägg om allt och ingenting så vill jag bara visa er en jättefin blus som jag vill ha:
 
Vad tycks, ska den få komma in i min garderob? 

Fredag!

Hej på er! 
Sitter och tar det för en gångs skull lugnt i soffan, hade endast en lektion idag vilket var simmning. Har inte simmat sen i 9:an så det var lite jobbigt att simma hela 1000 meter eller okej jag simmade nästan allt orkade inte de två sista längderna, men jag och Linnéa gymmade faktiskt imorse! Haha, sedan var det en himla massa olika folk på lögarängen så det var lite trångt, men det var faktiskt skönt att simma och ska nog börja göra det oftare. Så nu har jag ätit kesoplättar och tänkte ta och gosa ner mig i soffan och se på en film eller nått! 
 
Sedan blir det att uppvakta brosan, han fyller år idag så vi har som tradition att den som fyller år får välja vad vi ska äta, och han vill äta Spicy tror jag så det har jag inget emot. Får nog hjälpa mamma att baka också då släkten ska fira Oscar och min kusin som fyller år imorgon. 
 
Ha en fortsatt bra fredag! 

11 april

God kväll! 
Sitter och tar det lungt i soffan har haft en väldigt hektiskt men rolig dag, först var det skola, sedan stack jag till gymmet och körde konditionen och nu på kvällen har jag varit på en arbetsintervju. Det kändes faktiskt bättre än vad jag trodde, så hoppas på det bästa men mer om det om det blir aktuellt. För nu ska jag packa träningsväskan för har nämligen simmning imorgon i skolan, känns så där då jag både är blek och sen så känner jag mig inte i toppform, är helt enkelt inte redo än. Har bara simmning imorgon och sedan fyller lillebrorsan år, hela 15 år blir, liten blir stor. 
 
Nej, nu ska jag ta och göra i ordning här och ta och lägga mig det är utmattande att gå på arbetsintervju! 
 
 

ME

Här är kommer lite blandade bilder på mig från det senaste året som min duktiga Emelie har tagit på mig. Minnen! 
 
 
///Linnea
 

Tisdag

Hejsan! 
Nu har skolan börjat igen efter påsklovet och det känns verkligen som att det är nu allt kommer att komma, NP prov, inlämningar och vanliga prov utöver det. Men får ta en dag i taget, idag hade jag mitt nationella tal i svenska, det var den muntliga delen där man skulle hålla ett tal om framtiden. Så mitt tal handlade om sociala medier och internet, det gick faktiskt helt okej, jag var så nervös innan men det gick bättre än vad jag trodde i allafall så nu får jag bara hoppas på det bästa. 
Direkt efter skolan cyklade jag till Friskis och körde ett IW pass med mamma och sedan så har jag hunnit äta en god middag påstående av rotfrukter i ugn och fläskolett. Sedan så har jag tittat på PLL, har nämligen sparat det sista avsnittet då det känns så långt kvar tills juni, då serien börjar igen. Men kunde inte hålla mig längre men  jag måste erkänna att nu kommer det bli ännu jobbigare att vänta, då jag är så nyfiken. 
Aja, nu har The following på 4:an slutat så nu ska jag duscha och sedan väntar sängen, som jag har längtat! 
 
Så god natt och sov gott!

Idag är det en bra dag!

Hej på er!
Idag är det en bra dag, tog en lång sovmorgon imorse, har hunnit plugga lite, det har varit sol hela dagen, var ut på 1 timmes powerwalk. Hade egentligen tänkt att dra iväg till gymmet men det kändes inte så lockande då det har varit så fint väder så gick ut på en lång powerwalk istället. Det har blivit min nya grej, att gå! Dagen är inte slut än, ska snart hoppa in i duschen och sedan börja fixa mig, för ska nämligen träffa Linnéa. Vi ska äta mat på stan och sedan blir det bio. Så det ser jag fram emot, hon har varit i London så vill höra lite skvaller därifrån och sedan så är det alltid skönt att prata av sig lite. Filmen vi ska se heter The host, hade ingen aning om vad det var för film. Men det är film baserad på Stephanie Meyers bok och jag är ju ett stort fan av Twilight-filmerna, så hoppas denna är lika bra! Den verkar vara lite udda men udda är bra!  
 
 
Här är trailen! 

Klänningar

Är precis som min syster på jakt efter en fin klänning som jag kan ha på min lillebrors konfirmation nu i maj, så slängde ihop ett kollage med lite inspiration. Det är en klänning i den här stilen jag skulle vilja ha:  
Dresses
 
Dresses by linnea96 featuring dorothy perkins

Kesoplättar

Hejsan! 
Hur är det med er? 
Själv så ska jag snart ta och pumpa min cykel så att jag kan cykla ner på stan och möta min fina vän Tove, var ett tag sen vi sågs och känner för att shoppa och prata av mig lite. Så det blir perfekt! Började dagen med en powerwalk på 35 minuter och sedan lagade jag super enkla och goda kesoplättar med färska bär och ett glas mjölk till frukost. Känns som en bra start på dagen. Väntar även på att paket ska komma från Nelly.com med kläder som jag och Sanne beställde i helgen, så hoppas att de kommer nu i dagarna. Nu måste jag ta och skynda mig lite så vi hörs lite senare. 
 
Här har ni receptet på de enkla kesoplättarna: 
0,5 dl keso
0,5 dl havregryn 
2 äggvitor 
lite mjölk för konsistensen 
Mixa ihop allt och häll ut i stekpanna till små plättar eller pannkakor. (kan även smaksättas med ex, kakao eller vaniljsocker) Det blir ca 4 plättar. Servera med precis vad du vill, idag tinade jag upp lite bär. 
 
 
///Linnea 
 
 
 

Tisdag

Hej på er! 
Har slappat hela förmiddagen och åt lunch för ett tag sen, det blev rester från igår vilket var bulgursallad med pesto, mums! Men nu tänkte jag ta och sätta på mig lite bekväma kläder och ge mig ut på en promenad i det fina vädret. Ska ta och packa mina saker också, för ska gå över till pappa. Men ska troligtvis ut till stugan ikväll igen med mamma och fortsätta måla, igår hann vi måla halva taket med grundfärg så nu har vi andra halvan kvar och sedan måste vi måla det en gång till med grundfärg. Innan vi börjar måla med vanlig takfärg, som ni märker är det mycket jobb men fint kommer det att bli när det är klart! 

Ville bara slänga in ett litet hej så här mitt på ljusa dagen, så ni får ha en fortsatt trevlig dag! 

Våren är här?

Har glömt att visa er min nya skinnjacka, har faktiskt invigit den redan. Så nu kan riktiga våren komma och snön får gärna försvinna! För jag är redo, har ny jacka och mina converse ligger och väntar. Nu skulle jag bara vilja köpa lite nya vår kläder och ut med alla tjocka tröjor och annat och in med det nya! Linnéa är just nu i London så skickade med en liten lista med saker jag skulle vilja ha så får se om hon lyckas komma hem med något! Men det som annars står på önskelistan är, ett bar nya ljusa jeans, lite våriga ljusa toppar och blusar och sedan skulle jag vilja ha en fin klänning till Oscars konfirmation. Så får helt enkelt se hur långt pengarna räcker....
 
 
JackaHär är jackan fast har den i ljusrosa, Vårig och fin!

Påsken är över

Hej på er! 
Det var ett tag sen jag skrev, hade mycket plugg i skolan innan lovet så var rätt så upptagen med det. Sen så har det varit påsk och jag har bara umgåtts med min familj och ätit och fikat och godis i mängder, känns som om jag inte har gjort något annat. Jag och mamma har även börjat renovera i stugan, vi håller på att målar om ett tak till vitt så vi ska åka ut snart och fortsätta. För Ulrik har dragit upp till Kiruna eller Abisko, ja någonstanns där uppe för att åka skidor. 
 
Nu imorse kom Sanne och J över för frukost innan de åkte hem till Karlstad, så det blev en bamse frukost med färskt bröd, smoothie, ägg, jos ja allt möjligt! Så sitter här i soffan nöjd och belåten men det är alltid sorgligt att säga hejdå men som tur var är det inte så långt kvar tills Sanne kommer hem igen!
 
Ska ta och försöka få undan lite skolarbete som ligger och drar och sedan åker jag och mamma ut till stugan. Men det  blir paus ikväll för då ska vi iväg och träna, vilket ska bli skönt efter denna helg. 
 
Här har ni en bild på mig och mina fina syster från påskafton! Syskonkärlek♥

RSS 2.0