Söndag

Om två veckor åker jag till Hemsedal för skidåkning!
 
Hej på er! 
Då var det söndag igen, för min del har den här helgen varit väldigt lugn. Fast det har varit skönt det med! 
Dagen kommer spenderas med plugg, städa rummet, sedan blir det en promenad i solen till gymmet och avslutningsvis kanske lite övningskörning. 
 
Ha en fin söndag! 
 

Fredag!

Äntligen fredag, veckorna börjar gå fortare nu eller så är det bara för att jag längtar till påsklovet. 
Sitter i skolan och pluggar lite i väntan på att Emelie ska sluta så att vi kan gå och fika, var alldeles för länge sedan sist så vi har en hel del att ta igen. Kanske tar och sätter oss på någon uteservering om de har öppnat än, nu när det är så fint väder. 
Sen ikväll ska jag åka hem till pappa och sova där, länge sen bara han och jag umgicks och bor numera bara hos mamma så det ska bli mysigt! Men nu ska jag försöka fördriva tiden en timma till,  så vi hörs senare! 
 
En resa skulle förresten inte sitta helt fel, försöker övertala syrran att göra något med mig i sommar! 
 
 
 
 

26 mars

God morgon! Har redan hunnit med ett IW pass med mamma och ätit lite frukost, även fast jag inte börjar förrens 12 idag så är det skönt att börja sin dag tidigt. Så nu sitter jag och tar det lugnt och tränar lite repliker för ska nämligen ha en teater idag på svenskan. Ska bli super roligt fast att jag egentligen inte är någon teaterapa! 
Ska även förbereda lite mat innan jag går till skolan, då U fyller år idag så ska göra marinerad kyckling som ska få stå och gotta till sig tills ikväll.
Så borde kanske börja med att med att hoppa in i duschen. 
 
Ha en bra dag mina vänner! 

Kate Hudson for Lindex

Denna fina boehimska klänning fick följa med mig hem, så himla fint mönster och den kommer nog bli ännu finare till ett par brunbrända ben i sommar! Hade sådan tur som fick tag i den då det blev slutsålda snabbt både i butiker och på nätet. Frågan är bara vad man ska ha för skor till den? 
 
 

23 mars

God kväll! 
Är helt slut efter att ha hjälpt till ute i stugan, har klippt ner buskar, klyvt, krattat osv. 
Sedan så övningskörde jag hem och nu har jag duschat, satt på mig myskläder och tänker spendera resten av kvällen i soffan. Så det kommer nog bli en tidig kväll för min del och ladda upp för en ny vecka med plugg och träning. Räknar redan ner till påsklovet! 
 
 

Money on my mind

 

Lördag

Lördags inspo 
 
Hej på er! Har ni haft en bra dag? Jag har hunnit med en tur till stan med mamma, ett träningspass, handlat mat och nu är jag ute i stugan. Lyckades få tag i ett plagg från Kate Hudsons kollektion i samarbete med Lindex, så himla glad för det även fast plånboken inte är det. Får ta och visa upp den senare! 
Fick även med mig ett par träningstights, men de var faktiskt 50% rabatt, så det var ett kap! 
Kvällen kommer spenderas här ute i stugan med film och chokladfondue, ibland får man lyxa till det! 
 
Så ha en fortsatt bra lördag! 
 
 

Spring

Tänker låtssas som det inte är snö ute utan att det är vår ute, att det blommar och att gräset är grönt. 
Så här kommer lite fina vårkläder!  
 
 

17 mars

Hej!
Halvplaneringsdag idag så slutade vid 12, vilket man inte tackar nej till. Hade gärna dragit och tränat men har ju fått någon långdragen förkylning men imorgon orkar jag inte vänta längre. Känner att jag behöver och vill komma igång med träningen igen. Så vad ska man göra nu?
Har pluggat ifatt och lämnat in efterhängade uppgifter, tittat på serier och städat mitt rum. Får helt enkelt komma på något eller fortsätta min eftermiddag i soffan, kanske botar min förkylning då? 
 
Nej, har inte så mycket mer att skriva, känner att jag har en bloggtorka. Så vet inte alls vad jag ska skriva om, 
känns som om det inte händer så mycket roligt just nu. Men har ni några tips eller önskningar, kommentera! 
 
 
 
 
 

Tisdag

Hej på er! 
Tisdag och jag har ju mått bättre om jag säger så, har nämligen blivit förkyld igen.... 
Nyser hela tiden och är snuvig och fryser, känner att jag mest bara klagar nu. 
Men var ju nyss sjuk så vill helst vara frisk ett tag, vet inte vart mitt immunförsvar har tagit vägen eller om pollen är påväg? Har i allafall avklarar ett matteprov idag, skönt att det är över så nu är det bara 1 prov kvar denna vecka. 
 
Har inte så mycket mer att säga utan ska återigen ladda upp med massa c-vitaminer och hoppas att det blir bättre. 
 

9 mars

God kväll! 
Har haft en bra söndag, har gjort precis det jag ville göra men kanske inte det jag borde ha gjort. 
Blev först en lång frukost med mamma och sedan åkte vi ut till erikslund och jag spenderade pengar som jag egentligen inte har. Men kunde inte motstå en fin vit blus som är perfekt nu till våren! 
Efter några timmar där, rörde vi oss hem och nu på kvällen har vi vart iväg och tränat. Så det har verkligen varit en mor-dotter dag, fast borde egentligen ha spenderat dagen på att plugga matte då jag har prov på tisdag. 
Men, ska hoppa in i duschen nu, göra några mattetal och sedan se på en film som börjar klockan 9. 
Så även om jag inte har fått så mycket plugg gjort idag så har det varit en bra dag, får helt enkelt plugga ihjäl mig imorgon! 
 
Avslutar inlägget och söndagen med en såkallad selfie! 
 
 

Lördag

Hejsan! Har spenderat hela dagen i ute i stugan, tog en lång pw i motvind men vad gjorde det när det var klarblå himmel och sol? Sedan hjälpte jag till att klyva ved, såna skildringar. I veckorna är jag i skolan med smink och "snygga" kläder och på helgerna är jag oftast ute i stugan där lever jag för det mesta i tights eller mjukiskläder, osminkad och håret i en bulle. Men det är skönt, att få komma ut dit och bara vara. Övningskörde hem och nu håller vi på med mat, sedan blir det en myskväll framför finalen av melodifestivalen innan U ska skjutsas ner till stationen och åka till Kebnekaise. 
 
Så ni får ha en bra kväll mina vänner! 
 
 
 

Words

 

Senil?

God morgon! Det här är ju så typiskt mig, antingen så börjar jag bli senil eller så är jag väldigt tankspridd. För jag gick upp 6 imorse för trodde att jag började 8 idag. Men nu så slog det mig att jag börjar 9.30...... Så nu sitter jag helt klar och börjar om två timmar, frågan är om jag ska och sova lite till eller om jag utnyttjar tiden och pluggar eller något, lär dessutom hinna bli hungrig igen. Haha, i-landsproblem jag har! 
 
Hoppas ni får en bra dag! 

Lax med saffran

Är verkligen ingen mäster kock men ibland lyckas man ju, igår lagade jag och mamma en super god lax. 
Nämligen lax med saffran, så gott! 
Eftersom jag är hemma själv ikväll så blir det rester från igår vilket inte sitter helt fel. 
 
Svårt att fota mat, men det är super gott, vi hade råris till! 
 
Här är receptet för er som är nyfikna: 
500 g laxfilé
3 morötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl mellangrädde
1 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 paket saffran (0,25 g)
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen, salta och peppra. Blanda grädde, rosmarin och saffran. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera gärna med färsk rosmarin. 
 

Att kunna glädjas åt andras lycka

Har tänkt på en sak rätt så länge nu, något som man stöter på ibland och något som jag blir så irriterad på. Det är folk som inte kan glädjas åt andras lycka eller framgång, ex när man får högsta betyg på ett prov, att man får ett jobb eller att det helt enkelt bara går bra för en. Utan istället så blir man ifrågasatt, hur kunde du få det? Varför fick du det och inte jag? Osv, nu säger jag inte att alla människor gör så eller är så men blir bara så himla arg, varför kan man inte glädjas åt att någon fick A eller fick ett super bra jobberbjudande etc. Jag menar inte att man ska gå och kyssa den personens fötter men om du ska kommentera det så tänk efter först. För du vet inte hur mycket den personen har kämpat, hur mycket tid och energi som har lagts ner för att lyckas eller uppnå det. Jag erkänner att jag själv ibland kan bli lite avundsjuk om någon lyckas bättre än mig men det håller jag för mig själv istället för att försöka "minska" ner den personens lycka. Oftast är det så att den personen blir en sorts inspiration och motivation, att det där ska jag också försöka uppnå, om hen kan lyckas så kan jag försöka mitt bästa jag med. För om man inte har något snällt att säga, säg det inte alls! Lite funderingar så här på kvällskvisten, har egentligen inte någon speciell anledning med det här är utan det är bara något jag har gått och tänkt på och något som jag ser/stöter på då och då.

RSS 2.0