God morgon världen!

God morgon på er, just nu ligger ni troligtvis och sover men jag är vaken och taggar till att träna innan skolan. Fast att jag var grymt trött när klockan ringde kvart över 5 så ska det bli roligt, man kan inte starta en dag bättre än med träning. Haha, träning hit och träning dit nu börjar det snart låta som det är träningsblogg. Men ville bara säga god morgon och önska er en bra dag!

Puss

Proteinbars

Hej på er!
Slutade 12 idag så då drog jag iväg till gymmet med Tuva och tränade i två timmar, skönt! Så nu på eftermiddagen har jag unnat mig med att baka proteinbars som jag kan äta efter tränningen istället för att köpa någon dyr bar med massa onyttigheter i.

Här kommer mitt receptet:
Sätt på ugnen på 125 grader.
Rosta 1 dl grovhackade naturella cashewnötter och mandlar (eller valfria nötter/frön) i en varm stekpanna tills de har fått färg. Blanda med 3 äggvitor, 2 dl havregryn, 3 msk mjöl, 3 msk flytande honung, 1 krm salt. Tillsätt 1 dl  
hackade och torkade aprikoser och 1 dl annan torkad frukt jag tog torkad mango men man kan ta det man tycker är gott, tranbär exempel. Rör om ordentligt. Lägg ut smeten på en baklåtspapper i ca 4 cm breda och 1 cm tjocka. Ställ in i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i bitar i önskad storlek.

Ett tips: Är att smaksätta barsen med vaniljsocker, kakao eller kadermumma. Man kan även doppa de i mörk choklad!


Nästa gång ska jag göra en dubbel sats och med lite andra ingredienser.


Svarar på frågor angående min fransväska

Har fått några kommentarer från ett jätte gammalt inlägg om min fransväska. Fick denna väska av min mamma som köpte den i Stockholm på Joy för två sommrar sen, men såg att de hade en liknade väska på lindex i sommras och tror att det är något butikerna kommer att köra med i sommar med. Men håller med er det är grymt snyggt med fransar och den passar verkligen till allt. Så hoppas att ni fick svar på era frågor och hoppas att ni hittar en liknande!


Här den, min "gamla" fransväska som jag fick av mamma för två år sen,
fortfarande en av mina favorit väskor, ska ta och plocka fram den när det blir varmare igen!


Söndags kvällen på cykeln

Efter ha ätit två nybakade mini semlor ska jag nu ta och sätta mig på spinningcykeln, har en på rummet, riktigt praktiskt. Då finns det inga ursäkter, det är det sista jag ser innan jag somnar och det första jag ser när jag vaknar, så blir väldigt motiverad inför att komma i form tills sommaren. Ska ta och planera veckans träning sen också. Men nu ska jag sätta på The vampire Diaries och spinna, en väldigt bra kombination då man håller sig underhållen, ett tips är också att lägga över en handuk över displayen då ser man inte hur länge man kört och orkar mer, så är det för mig i allafall!

Så vi hörs om ett tag igen!


Promenad

Ska gå ut på en promenad med mamma i det fina vädret. Har bytt header också, Emelie har gjort tre jätte fina headers åt mig men som vanligt så har jag beslut ångest så kommer nog testa alla tre. Så får se vilken jag kommer att bestämma mig för tillslut. Nej, nu sitter mamma och väntar på mig så ska skynda mig lite!

Ha en fin dag!


Organiserad eller kreativ?

Har fått mina hyllor igen i rummet och så här blev det när jag skulle sortera mina böcker:

Försökte göra det i färgordning och jag tycker att det blev riktigt bra, vad tycker ni?


Lördag

Hej!
Idag så var jag på stan med saknade Emelie som desutom har börjat blogga igen så läs den här: http://aemelie.blogg.se/! Vi gick och kika i affärer och tog våran obligatoriska mocha latte på expresso, haha vårat favorit ställe, vi är stammisar där! Shoppade i allafall lite, ett fint sommrigt vitt linne och en ear cuff på ur och penn för ynka 20 kronor, vilket fynd! Hittade desutom de perfekta shortsen, måste bara ha dom. Och ja det är snö ute och så men saknar man sommaren så gör man och varför inte bygga upp sin sommar garderob nu så att inte allt tar slut när det väl blir varmare. Såg även ett jätte fint persika färgat läppstift, så nästa på inköpslistan är dröm shortsen och kanske ett färgat läppstift!
Här kommer en dålig mobil bild på min shopping:

Som sagt jätte dålig bild, men bättre än inget!

Hörs senare!


Tomt på bloggen?

Kom på att jag inte har bloggat, men så är det när man har fullt upp! Är i allafall sjukt trött efter denna vecka, ny kurs i skolan, föreläsningar, tränat, fixat lite i lägenheten och städat ur gamla lägenheten. Som ni vet så har jag flyttat med pappa och Barbro och lillebror till en lägenhet på öster mälarstrand så på onsdag besiktas gamla lägenheten så vi har hållt på att städa där hela helgen. Det är så mycket egentligen som man måste städa som man inte tänker på, som torka alla lister, allt runt fönstret, dörrar m.m. Men nu är det nästan klart och det är så skönt!
På tal om något annat så är jag jätte shopping sugen på att köpa sommar kläder och har en lång lista med saker jag vill ha men får ta lite i taget för får inte så mycket pengar denna månad då jag köpte en skidjacka. Så önskade att lite pengar kunde ramla in så att jag kan köpa lite behövande saker också. Hade inte så mycket mer att säga sitter och väntar på att pappa ska komma hem så att vi kan åka och mata systers katter, hon är bortrest så är kattvakt. Sedan blir det mat och att duscha, blir en tidig kväll då jag är jätte trött och ska upp 5 imorgon för ska hinna träna innan skolan!

Puss

En ny kärlek

Körde mitt tredje träningspass denna vecka och nu börjar träningsvärken komma krypande men det är en sån skön känsla! Har verkligen fastnat för att träna och det är en ny passion här i livet kan jag säga och nu tänker jag aldrig sluta med att träna. Trotts att svetten rinner, man är trött och slut så fortsätter man och det är en oupptäckt styrka som jag inte visste att jag hade så min spärr har lossnat och då blir det även mycket lättare fysiskt. Som i tisdags och igår så gick jag upp klockan 5 på morgon för att träna innan skolan med Linnéa, trotts att en del av sig hellre ville ligga kvar i sängen och sova så är det något som får en att gå upp, för man vet hur bra man känner sig efteråt. Så imorgon går jag upp 5 igen för att träna innan skolan och det är något jag ser fram emot, för mig att det en belönning. Att få träna och må bra är det bästa jag kan göra för att inte bli så stressad i skolan+ att jag verkligen tycker om det. Så för mig spelar det ingen roll om hur bra jag är i vissa grenar och sporter på idrotten eller hur snabbt jag springer utan för mig handlar det om känslan som jag får efter att jag har kört ett hårt träningspass!

Men nu ska jag ta och sova så att jag orkar upp imorgon men bjuder så länge på några snygga träningskläder som gina tricot har börjat sälja, roligt att de har börjat med träningskläder också!


Nytt år och nya mål

Det är ett nytt år och detta året ska bli bäst. 2012 ska bli mitt bästa år. Jag ska bara göra saker som jag mår bra av och blir glad av. Ska sätta upp nya mål och det är nya förväntningar. Har även en massa roligt att se fram emot och några utmaningar.
Detta år ska jag:

♥ Ha godis löfte (chips, godis och popcorn) ska jag inte äta på ett år!

♥ Leva bättre och mer hälsosamt och träna mer, detta året ska jag bli mitt snyggaste jag!

♥ Vi har nationella proven som avgör betygen och jag ska nå alla betyg jag vill ha!

♥ Söka in på gymnasium och även börja på det! (Nu lutar det åt rudbeck)

♥ Kommer att gå ut grundskolan men förhoppningsvis toppbetyg och ge mig iväg på nya äventyr.

♥ Bli bättre på att planera och spara. Ska även bli bättre på att hålla koll på min ekonomi.

♥ Vara spontan och göra saker som jag känner för!

♥ Göra en massa saker som får mig att må bra som att umgås med mina familj och mina vänner. 

♥Plugga ännu hårdare i skolan och nå de mål jag vill!


Det är nog de största saker som jag vill/ ser fram emot. Men detta känns som om att det kommer att bli ett toppen bra år, så nu fortsätter vi denna början på 2012!


Packar väskan

Nu blir jag snart upphämtad och då bär det av mot Sälen, ska åka dit med Emelie och hennes familj och det ska bli jätte mysigt. Skidåkning in my heart! Min moster och kusinerna och mormor är också i Lindvallen just nu (där vi ska vara) så ska väl försöka hälsa på dom med! Tydligen så har de hyrt skidor åt Lova, så gulligt, en 3 åring på skidor det kan ju inte bli sötare? Nej, nu måste jag ta och packa i det sista. Men kommer hem på söndag igen och kan även försöka att mobil blogga om det är bra mottagning där borta!
Ha det bra!

Års resume 2011 del 2

Juni:
Var och hjälpte till på de dåvarande niornas avslutningsmiddag och fick därför ledigt på min födelsedag. Blev 15 år och dagen spenderades hos min frisör och sedan så blev jag firad hemma av släkt och familj! Fick även sommarlov och var överlycklig, efter den årliga sommar avslutningen på vallby drog några kompisar hem till Linnéa och firade med panmkaks tårta, mums!  Drog även iväg till Strömsholm för att se Grand national, som är en tradition. Sedan drog jag och Emelie till Munga för att sommar jobba ett par dagar. Ett par riktigt mysiga dagar med grill kvällar, trotts att vi inte hade något vatten. Min midsommar firades i Munga med släkten.

Skolavslutningen firades med pannkaks tårta!

Juli:
Cityfestivalen kom till stan och jag hängde där tors-lörd med kompisar och favoriten Ola Salo hade konsert. Åkte även iväg på en road trip med pappa och lillebrosan till Öland i en omgjord husbil från 80-talet inte den mest glamourösta resan men mysigt att få lite kvalité tid med mina killar, haha! Sedan berättade mamma att vi skulle till Kemer i Turkiet i augusti! Solade och badade även och åkte helikopter! Vi åkte även till Jönköping i slutet av Juli, träffade Ulriks kompisar och bodde hos hans moster som vi hade med oss till Västerås igen för att vara med Ulla medans vi skulle till Turkiet.

Ola Salo kom till stan!

Haha, "fina" husbilen som vi fick låna.

Augusti:
Denna månad började med att vi drog iväg till Turkiet, den resan var ja ännu en resa jag kommer att minnas, havssköldpaddorna, båt turen, hotellet, marknaden, VÄRMEN, havet, allt! Det var så härligt, vi badade i havet hela tiden man blev uppvaktad av killar där, som tydligen älskar svenska tjejer?! Det var i allafall en helt underbar resa och jag ville inte åka hem sen. När jag kom hem sen så fyllde min farmor år! Sedan hände inte så mycket förutom att skolan började igen, vilket man inte såg fram emot men vad kan man göra? Innan skol starten var jag i Stockholm med Emelie och shoppade, blev rätt så pank efter den tripen.



Take me back!

September:
Kom hem från en vecka från Falun med skolan, var även förkyld fick ta det lungt med träningen. Sedan så bokade pappa och Barbro en lägenhet som byggs nu det var en rätt så liten lägenhet på östermälarstrand så  jag och oscar skulle då dela rum men som tur var så ändrade de sig och har nu flyttat in i en större lägenhet också på östermälarstrand och imorgon flyttar jag och oscar in. Det var skolfotografering i skolan. Sedan bärde det av till Grönalund för att se The arks sista konsert, vilket var roligt men sorgligt eftersom att det var den sista. Tog även ett till hål i ena örat och hade även en photoshoot med Emelie!

En av alla bilder som duktiga Emelie tog!

Oktober:
Denna månad var väldigt lugn, var i Barbros stuga, umgicks med kompisar och sedan så fyllde mamma år. Och jag och Linnéa jobbade med att grilla korv för företaget Björkmans bil som hade en oktober fest! Det var full fart i skolan och gick även på gymnasiemässan. Sedan så fick vi välja tapeter till lägenheten då vi skulle få det renoverat.
(Har ingen rolig bild som beskriver denna lugna månad)

November:
Min ena moster fyllde 50 år, så hon hade öppethus och jag erbjöd mig att hjälpa till så var där nästan hela dagen och kvällen. Det var en jätte rolig dag och några dagar efter det så åkte hon till Thailand. Sedan så var det dags för halloween som jag firade med Emelie och skräckfilmer, haha. Ja, rädda blev vi i allafall. Vart många mysiga filmkvällar och sedan var jag kattvakt och bodde i Sannes lägenhet, mys! Renoveringen var i full gång här hemma.

Min moster Liz som fyllde hela 50 år, det kan man inte tro!

December:
Fortfarande ingen snö, skulle det bli en grön jul. Denna månad var full med massa jul mys, bakade pepparkakor, julgodis, lussebullar m.m och umgicks en massa med min familj och vänner. Vi fick det äntligen klart här hemma, så nu är det om tapeserat i alla rum och nya golv!  Övade också väldigt mycket inför skolavslutningen då jag sjöng. Gick på öppethus på rudbeck och var hos frissan och blev av med det gula i mitt hår och tonade till en mer askig ton. Julen spenderade jag med familjen och fick många fina julklappar och nyår blev också med familjen.
En mysig månad helt enkelt och ett bra avslut på ett bra år!


RSS 2.0